BCS inițiază moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Recean pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate. Reacția PAS
Full Article 4 minutes read

BCS inițiază moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Recean pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate. Reacția PAS

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a anunțat că inițiază elaborarea proiectului de moțiune de cenzură împotriva Guvernului Recean, pentru ca ulterior să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate. BCS și-a argumentat inițiativa prin faptul că actuala formațiune de guvernământ și Guvernul Recean ar fi adus Moldova la o stare precară. De cealaltă parte PAS a declarat că guvernările anterioare sunt direct responsabile de faptul că Moldova rămâne în continuare o țară vulnerabilă. 

Pe 12 iulie, BCS a susținut o conferință de presă, la care a fost prezent și secretarul executiv al PSRM Igor Dodon. În cadrul acesteia, fracțiunea parlamentară a acuzat formațiunea de guvernare – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) – și Guvernul Recean că ar fi adus Republica Moldova la sărăcie.

„Astăzi Parlamentul Republicii Moldova nu mai reprezintă interesele cetățenilor Republicii Moldova, așa cum și Guvernul Recean. Continuă exodul masiv al populației, pleacă oamenii profesioniști din ministerul de Interne, ministerul Sănătății, ministerul Educației. Republica Moldova riscă să ajungă la faliment cu această guvernare și cu acest Guvern”, a spus deputatul Vlad Batrîncea.

În acest context, parlamentarul a anunțat că BCS inițiază moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Aici este prezentă conducerea a două partide politice, a Partidului Comuniștilor și a Partidului Socialiștilor, sunt prezenți colegii din fracțiunea Parlamentară. Și astăzi anunțăm că inițiem și pregătim moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Recean. (…) Moțiunea va fi elaborată de către blocul de opoziție din Parlament, cu atragerea partidelor extraparlamentare, societății civile și, ceea ce este foarte important, vor fi atrași și reprezentanții administrației publice locale. (…) Considerăm că toți cetățenii Republicii Moldova vor subsemna inițiativa de demitere a Guvernului Recean. Considerăm că majoritatea cetățenilor, societatea civilă, administrația locală, partide extraparlamentare și cele parlamentare vor duce o luptă pentru demitarea acestui Guvern”, a declarat el.

Batrîncea a spus că demiterea Guvernului „este cea mai scurtă cale” pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate, iar ulterior să fie constituit un legislativ care să aducă Moldova pe albia prosperității.

Considerăm că moțiunea de cenzură și demiterea Guvernului Recean este cea mai scurtă cale pentru a avea alegeri parlamentare anticipate – unica soluție pentru a reseta această guvernare, pentru a aduce oameni profesioniști la guvernare, deoarece știm cu toții că în Guvernul Maiei Sandu niciun minister n-a realizat careva scopuri și nu a produs beneficii. De aceea următorul Parlament urmează să constituie, să aducă la putere un Executiv profesionist, responsabil, care va fi capil să gestioneze acele probleme care au fost create în fond de către actuala guvernare”, a menționat acesta.

REACȚIA PAS

NM a solicitat un comentariu în legătură cu acuzațiile BCS de la PAS. Purtătoarea de cuvânt a formațiunii Adriana Vlas a declarat că guvernările anterioare sunt responsabile de faptul că Republica Moldova rămâne a fi un stat vulnerabil.

„Cei care au fost până acum la guvernare, printre care Igor Dodon, sunt direct responsabili de faptul că Moldova este în continuare o țară vulnerabilă. Guvernarea lui Dodon s-a remarcat prin faptul că a subjugat țara intereselor străine”, a spus ea.

Totodată, Adriana Vlas a declarat că actuala guvernare a pornit procese pentru a construi un stat puternic.

„Ceea ce facem noi astăzi este să păstrăm pacea și liniștea, să începem recuperarea economică, să punem bazele independenței energetice a țării, să reformăm justiția, pentru ca cetățenii să nu mai fie vreodată dependenți de mila politicienilor”, a menționat aceasta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: