Beijingul condamnă impunerea testării Covid-19 pentru călătorii chinezi și avertizează asupra unor contramăsuri 
Full Article 2 minutes read

Beijingul condamnă impunerea testării Covid-19 pentru călătorii chinezi și avertizează asupra unor contramăsuri 

Beijingul a condamnat decizia tot mai multor țări de a solicita prezentarea rezultatului negativ al testului Covid-19 pentru călătorii sosiți din China. Ministrul de Externe chinez Mao Ning a declarat, pe 3 ianuarie, într-un briefing de presă că China ar putea recurge la „contramăsuri, pe baza principiului reciprocității”, transmite DW

„Unele țări au luat măsuri de restricționare a intrării care vizează doar călătorii chinezi”, a spus Mao Ning. 

„Acest lucru nu are o bază științifică și unele practici sunt inacceptabile”, a adăugat ea, avertizând că China ar putea „lua contramăsuri pe baza principiului reciprocității”.

Săptămâna trecută, Beijingul a denunțat noile reguli ca fiind „discriminatorii”.

În pofida amenințării cu măsuri reciproce, premierul francez Elisabeth Borne a declarat marți că „ne facem datoria de a cere teste” și a precizat că Franța „va continua să facă acest lucru” în viitorul apropiat.

Este de menționat faptul că China şi-a menţinut graniţele în mare parte închise pentru cetăţenii străini din 2020 din cauza pandemiei de COVID-19. Ţara nu a eliberat vize turistice de aproape trei ani şi impune o carantină obligatorie la sosire.

Această măsură de izolare urmează a fi ridicată pe 8 ianuarie, însă va fi necesară în continuare prezentarea unui test de screening efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul chinez.

La aproape trei ani după apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, China şi-a suspendat, pe 7 decembrie, politica sa supranumită „zero COVID”, după săptămâni de proteste masive împotriva măsurilor extrem de stricte de carantină. După ridicarea restricţiilor, spitalele chineze au fost copleşite de un număr tot mai mare de bolnavi de COVID-19. 

În contextul exploziei de contaminări în China, numeroase ţări, printre care Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite, Canada şi Coreea de Sud, au decis să impună prezentarea unui test COVID-19 călătorilor care vin din China.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker! 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: