Belarusul vrea să introducă pedeapsa cu moartea pentru tentative de terorism. Deputat: „este o măsură adecvată”
Full Article 2 minutes read

Belarusul vrea să introducă pedeapsa cu moartea pentru tentative de terorism. Deputat: „este o măsură adecvată”

Deputații din Belarus propun introducerea pedepsei cu moartea pentru tentative de terorism, a declarat reporterilor Marina Lencevskaia, membru al Comitetului permanent pentru securitate națională a Camerei Reprezentanților. Potrivit presei locale, aleșii poporului au adoptat în două lecturi un proiect de lege privind modificarea Codului penal al Republicii Belarus.

Proiectul de lege a fost elaborat pentru a avea un efect descurajant asupra elementelor distructive, precum și pentru a demonstra lupta hotărâtă a statului împotriva activităților teroriste. Proiectul de lege propune modificări la Codul Penal, și prevede posibilitatea aplicării unei măsuri excepționale de pedeapsă sub forma pedepsei cu moartea pentru tentative de terorism.

„Uitați-vă la situația dificilă de politică externă în care trăim astăzi. Și este evident că destabilizarea situației socio-politice și economice din țara noastră continuă. Dacă mai devreme era mai puțin radicală, acum vedem manifestări radicale specifice și apeluri radicale , care, din păcate, sunt susținute atât de state, cât și de organizații străine”, a spus Marina Lencevskaia.

Deputata a subliniat că cetățenii din Belarus ar trebui să se simtă protejați.

„Ce se schimbă: se propune introducerea pentru infracțiunile care țin de acte teroriste, a unui tip de pedeapsă precum pedeapsa cu moartea. Repet încă o dată: această măsură este absolut adecvată și trebuie inclusă în legislație. Cetățenii Belarusului trebuie protejați”, a continuat deputata.

Deși nu au avut loc consultări publice pe marginea acestui proiect, ea s-a arătat convinsă că cetățenii din Belarus vor susține pozitiv aceste schimbări.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: