Benzina și motorina, mai ieftine de Paștele Blajinilor. Cât vor plăti șoferii și ce precizări a făcut ANRE
Full Article 2 minutes read

Benzina și motorina, mai ieftine de Paștele Blajinilor. Cât vor plăti șoferii și ce precizări a făcut ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a declarat, pe 21 aprilie, că prețurile la carburanți continuă curba de scădere. Instituția a anunțat că în următoarele 4 zile benzina și motorină se vor ieftini, prima cu – 24 de bani, a doua cu 20. 

ANRE constată în ultima perioadă o tendință de descreștere a cotațiilor Platts la produsele petroliere pe bursele internaționale. Astfel, în intervalul ultimelor 14 zile utilizat la calcularea prețurilor maximale, cotațiile Platts la combustibili s-au redus cu 109 $/tona la benzină și cu 79,5 $/tona la motorină. Respectiv, micșorarea reprezentă circa 11,9% la benzină și 10% la motorină”, a comunicat instituția.

În aceste condiții, ANRE a declarat că pentru perioada 22 – 25 aprilie a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

  • pentru benzina COR 95 – 24,97 lei/litru (- 0,24 lei);
  • pentru motorină – 20,64 lei/litru (- 0,20 lei).

„Totodată, un alt factor care contribuie în prezent la descreșterea prețului final la produsele petroliere este aprecierea monedei naționale în raport cu dolarul SUA, care în aceeași perioadă constituie circa 0,24 lei”, a adăugat ANRE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: