BERD își exprimă îngrijorarea în legătură cu autorizarea aplicării sechestrului asupra bunurilor Victoriabank, în valoare de 1,9 miliarde de lei
Full Article 2 minutes read

BERD își exprimă îngrijorarea în legătură cu autorizarea aplicării sechestrului asupra bunurilor Victoriabank, în valoare de 1,9 miliarde de lei

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) își exprimă îngrijorarea în legătură cu autorizarea aplicării sechestrului asupra bunurilor Victoriabank, în valoare de 1,9 miliarde de lei.

„BERD, în calitate de acționar la Victoriabank, salută colaborarea băncii cu autoritățile moldovenești în investigarea activităților care au avut loc înainte ca Banca Transilvania să devină acționar în ianuarie 2018 și înainte ca transparența acționariatului Victoriabank să fie restabilită”, se anunță într-un comunicat al BERD.

Totodată, instituția „își exprimă încrederea că ancheta va respecta clienții Victoriabank, precum și acționarii actuali ai acesteia și se va desfășura în conformitate cu procesul cuvenit, luând în considerare potențialele consecințe asupra sistemului bancar din Moldova. Eșecul în acest sens riscă să destabilizeze întregul sector financiar, cu consecințe grave asupra economiei Moldovei”.

Precizăm că la demersul Procuraturii Anticorupție, instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor în valoare 1,9 miliarde de lei ale băncii Victoriabank. Mai exact, este vorba despre 54 de autoturisme, 24 de imobile și 4 autospeciale – în valoare de 58 milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: