Biden a anunțat că SUA vor trimite Ucrainei sisteme de apărare aeriană moderne
Full Article 1 minutes read

Biden a anunțat că SUA vor trimite Ucrainei sisteme de apărare aeriană moderne

Președintele american Joe Biden a anunțat un nou pachet de ajutor de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include sisteme de apărare aeriană occidentale de ultimă generație.

El a declarat acest lucru la o conferință de presă care a urmat summitului NATO, relatează Pravda.

Biden a menționat că Statele Unite au oferit deja 7 miliarde de dolari în asistență militară Ucrainei de când este în funcție și intenționează să continue sprijinul.

„În zilele următoare, intenționăm să anunțăm mai multe, inclusiv noi sisteme avansate de apărare aeriană occidentală pentru Ucraina, mai multă artilerie și muniție, radare anti-baterie, muniție suplimentară pentru sistemele de rachete HIMARS pe care le furnizăm deja Ucrainei”, a spus Joe Biden.

El a adăugat că Ucraina va primi instalații HIMARS și din alte țări.

Anterior, consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a confirmat că Washingtonul va anunța transferul sistemelor de apărare aeriană în Ucraina.

Potrivit presei internaționale, este vorba despre achiziționarea pentru Ucraina a sistemului norvegian de rachete antiaeriene NASAMS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: