Biden reactivează pentru Ucraina o lege de asistenţă militară din cel de-Al Doilea Război Mondial
Full Article 2 minutes read

Biden reactivează pentru Ucraina o lege de asistenţă militară din cel de-Al Doilea Război Mondial

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a semnat pe 9 mai în faţa jurnaliştilor o lege care permite accelerarea expedierii de echipamente militare în Ucraina, reactivând un dispozitiv care datează din Al Doilea Război Mondial.

„Ucrainenii luptă pentru viaţa lor în fiecare zi”, a declarat Joe Biden, adăugând că „această luptă costă mult, dar a ceda în faţa agresiunii ar fi şi mai costisitor”, comunică Agerpres.ro cu referire la AFP.

„Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022″ se bazează pe un program din cel de-Al Doilea Război Mondial destinat pentru a ajuta Europa să îi reziste lui Hitler” şi „a fost susţinut de aproape toţi membrii Congresului” SUA, cu excepţia a 10 membri ai Camerei Reprezentanţilor care au votat împotrivă, a subliniat Casa Albă.

Pe de altă parte, executivul american a ţinut menţioneze că „textul a fost promulgat în aceeaşi zi în care Rusia marca aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste”.

De la începutul invaziei ruse la 24 februarie, administraţia Biden a oferit un ajutor militar de aproximativ 3,8 miliarde de dolari Kievului. Precedenta tranşă anunţată a fost de 800 de milioane de dolari.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: