Biden spune că nu a făcut un apel pentru schimbarea regimului în Rusia
Full Article 2 minutes read

Biden spune că nu a făcut un apel pentru schimbarea regimului în Rusia

Preşedintele american Joe Biden afirmă că nu a cerut o schimbare de regim în Rusia atunci când a spus, sâmbătă, că Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere”.

„Domnule preşedinte, vreţi ca Putin să fie înlăturat? Domnule preşedinte, aţi făcut un apel pentru o schimbare de regim?”, l-a întrebat un reporter pe Biden în timp ce preşedintele american ieşea dintr-o biserică, la Washington.

„Nu”, a răspuns preşedintele.

„Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, afirma Joe Biden, sâmbătă, într-un discurs la Varşovia referitor la invazia rusă din Ucraina şi la liderul rus Vladimir Putin, potrivit news.ro.

Această declaraţie a fost interpretată ca o schimbare majoră în politica externă a SUA, prin care Biden pare să fi sugerat că în Rusia ar fi necesară o schimbare de regim .

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a ripostat rapid, afirmând că „nu este treaba lui Biden să decidă asta”. „Preşedintele Rusiei este ales de ruşi”, a spus Peskov.

În condiţiile în care afirmaţia lui Biden a făcut înconjurul lumii, Casa Albă a ţinut să precizeze că preşedintele SUA „nu a cerut o ‘schimbare de regim” în Rusia.

Șeful diplomaţiei americane Antony Blinken a venit și el cu o declarație în care a ținut să sublinieze că SUA „nu au o strategie de schimbare a regimului în Rusia sau în orice altă parte”.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Astăzi, 28 martie, se împlinesc 33 de zile de la începerea războiului în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: