Biden, supărat pe decizia Curții Supreme a SUA: „Femeile sunt obligate să poarte copilul violatorului lor. Este o cruzime”
Full Article 2 minutes read

Biden, supărat pe decizia Curții Supreme a SUA: „Femeile sunt obligate să poarte copilul violatorului lor. Este o cruzime”

Președintele american Joe Biden a criticat vineri decizia Curții Supreme a Statelor Unite de a anula dreptul constituțional la avort, spunând că sănătatea și viața femeilor americane sunt acum în pericol, transmite Reuters.

„Este o zi tristă pentru instanță și pentru țară”, a spus Biden într-un discurs de la Casa Albă după hotărâre, despre care a spus că duce țara înapoi cu 150 de ani.

Biden a promis că va continua să lupte pentru drepturile reproductive, dar a spus că niciun ordin executiv nu poate garanta dreptul unei femei de a alege.

Șeful de la Casa Albă a solicitat Departamentului de Sănătate să se asigure că contraceptivele sunt disponibile pentru americani, chiar dacă statele încearcă să le restricționeze.

„Această decizie este atât de extremă încât femeile și fetele sunt obligate să poarte copilul violatorului lor. Imaginați-vă o femeie nevoită să poarte în pântece un copil care a fost consecința unui incest. Este o cruzime” a mai spus Biden.

Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat hotărârea Roe v. Wade din 1973, care a recunoscut dreptul la avort ca fiind constituțional. Aceasta înseamnă că legile federale nu mai garantează drepturile privind avortul, iar statele individuale pot interzice în mod independent această procedură, relatează BBC pe 24 iunie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: