Bilanțul INSP: Peste 7 mii de șoferi au încălcat regulile de circulație timp de 10 zile
Full Article 2 minutes read

Bilanțul INSP: Peste 7 mii de șoferi au încălcat regulile de circulație timp de 10 zile

Timp de zece zile, în Republica Moldova au fost depistați 7 207 conducători auto care au încălcat regulile de circulație. Datele au fost publicate de Inspectoratul național de securitate publică al IGP, care  a intensificat măsurile de prevenire a accidentelor rutiere, având scopul de a disciplina conducătorii auto, se arată într-un comunicat publicat pe 3 iunie.

Cele mai multe încălcări au fost comise de șoferii care au depășit limita de viteză, fiind documentați peste 3200 de conducători.

Alte 1012 procese-verbale au fost întocmite șoferilor pentru conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice, 573 de șoferi nu au respectat indicatoarele rutiere, iar 72 au neglijat culoarea semaforului. 

337 șoferi au exploatat vehiculele cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau defecte tehnice interzise prin regulile de circulaţie rutieră.

Alții 357 au fost sancționați pentru încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor, iar 321 pentru conducerea vehiculului cu permis de conducere de o categorie necorespunzătoare sau fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație.

239 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind depistați în stare de ebrietate. În toate cazurile, conducătorilor auto le-au fost ridicate permisele de conducere.

Inspectoratul General al Poliție solicită cetățenilor să ne sesizeze despre toate cazurile care pot pune în pericol viața și sănătatea participanților în traficul rutier.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: