Bilanțul perchezițiilor în dosarul „Metalferos”: 16 persoane au fost reținute, inclusiv 4 polițiști
Full Article 2 minutes read

Bilanțul perchezițiilor în dosarul „Metalferos”: 16 persoane au fost reținute, inclusiv 4 polițiști

16 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor desfășurate pe pacursul zilei de 3 august în dosarul în care este vizată întreprinderea de stat „Metalferos”. Potrivit unui comunicat publicat pe 4 august de Procuratura Generală, printre cei reținuți sunt 4 polițiști din cadrul Direcției Investigare a Fraudelor Economice a INI. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte și acte, relevante pentru această cauză penală.

x

Procuratura Generală, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, cu suportul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, au desfășurat, pe parcursul zilei de ieri, 31 de percheziții la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați. Acțiuni de urmărire penală au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI.

Procuratura Generală menționează că, pe viitor, sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane implicate în fraudarea companiei.

De asemenea, reprezentanții instituției au ținut să sublinieze că investigațiile procurorilor „nu periclitează, în nici un fel, activitatea cotidiană a companiilor respective”, acțiunile organelor de drept fiind orientate exclusiv pe documentarea acțiunilor anterioare ale acestora, în calitate de întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piața metalelor.

Actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice.

Procuratura Generală accentuează că orice atac din partea unor elemente vizând dosarul în speță va fi calificat drept tentativă de a distorsiona ancheta, împiedicarea aflării adevărului și amestec în înfăptuirea urmării penale.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: