Biserica Ortodoxă Rusă se revoltă și califică sancțiunile UE împotriva patriarhului Kirill lipsite „de bun simț”
Full Article 2 minutes read

Biserica Ortodoxă Rusă se revoltă și califică sancțiunile UE împotriva patriarhului Kirill lipsite „de bun simț”

Biserica Ortodoxă Rusă a comentat informațiile potrivit cărora patriarhul Kirill al Moscovei și Întregii Rusii ar urma să fie inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, afirmând că decizia este „lipsită de bun-simț”, relatează Tass.

​Posibila includere a Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii pe lista sancțiunilor UE nu are nimic de-a face cu bunul simț. Este declarația șefului Departamentului sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru relațiile dintre Biserică, societate și mass-media, Vladimir Legoida.

„Cu cât sancțiunile devin mai nediscriminatorii, cu atât pierd contactul cu bunul simț, cu atât mai îndepărtată devine realizarea păcii pentru care Biserica Ortodoxă Rusă se roagă cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Patriarh la fiecare liturghie. Trebuie să fii complet nefamiliarizat cu istoria Bisericii noastre pentru a-i intimida clerul și credincioșii adăugându-i pe niște liste”, a afirmat Legoida.

El le-a transmis oficialilor europeni că patriarhul Kirill provine „dintr-o familie ai cărei membri au fost supuși represiunii pentru credința și poziția lor morală în zilele ateismului militant comunist” de zeci de ani și „niciunul nu se temea de închisoare și chiar și represalii”.

Uniunea Europeană a anunțat, pe 4 mai, cel de al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care vizează și stoparea importurilor de petrol în următoarele șase luni, potrivit președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Noile măsuri împotriva Rusiei – anunțate în sesiunea plenară de la Strasbourg – vizează patru tipuri de sancțiuni.

În consecință, ar fi vizat și liderul Bisericii Ortodoxe Ruse alături de 58 de noi oficiali ruși.

Pe listă se află şi soţia, fiica şi un fiu al purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, precum şi şeful agenţiei de reglementare a telecomunicaţiilor Roskomnadzor, Andrei Lipov.

Sancţiunile constau în interzicerea accesului în Uniunea Europeană şi îngheţarea activelor deţinute pe teritoriul acesteia. Peste o mie de persoane se află deja pe lista neagră europeană.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: