Blocuri cu 3 mii de apartamente și o grădiniță – în locul Parcului Mezon? PAS: Ceban dă undă verde, chiar dacă este pericol de prăbușire
Full Article 2 minutes read

Blocuri cu 3 mii de apartamente și o grădiniță – în locul Parcului Mezon? PAS: Ceban dă undă verde, chiar dacă este pericol de prăbușire

În locul parcului industrial Mezon de lângă Mina Chișinău ar urma să fie construite mai multe blocuri locative, cu aproape 3 mii de apartamente, iar altele care există – să fie legalizate. Cel puțin asta reiese din Planul Urbanistic Zonal (PUZ), propus spre consultări publice de Primăria Chișinău, atrage atenția partidul de guvernare. Mai mult, potrivit PAS, în ciuda pericolului de prăbușire, pe terenul minei urmează a fi construită chiar și o grădiniță pentru copii.

„Ivan Ceban dă undă verde construcției unor noi complexe locative cu pericol de prăbușire. Circa 3000 de apartamente noi ar urma să fie construite în locul Parcului Industrial Mezon, lângă Mina Chișinău, unde există risc de prăbușire”, a scris deputatul PAS Vasile Grădinaru pe pagina sa de socializare.

Potrivit consilierei municipale din cadrul fracțiunii PAS Anetta Dabija, în locul ansamblului industrial Mezon, potrivit Planului propus spre discuții, înainte de a fi discutat în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), ar urma să fie construite blocuri și apartamente. Este vorba, mai exact, de 2.650 de apartamente, anunță Dabija.

„O parte din zona pentru care s-a făcut PUZ-ul de la Mezon este și pentru o zonă din suprafața „Mina din Chișinău”. Acum 2 ani a fost prezentat un studiu de fezabilitate a Minei în care se spunea că terenul riscă să se prăbușească în 20-30 de ani dacă nu va exista un proiect de reabilitare, modernizare a Minei. Prăbușirea poate afecta 160 de mii de oameni care locuiesc în zonă. Pe terenul Minei conform PUZ-ului se propune o grădiniță. (…) Dar cel mai interesant sunt câteva blocuri CONSTRUITE deja care actual figurează pe o zonă cu C7, iar noile reglementări presupun R7. Mai simplu spus, blocuri care nu sunt, dar se vor a fi legalizate prin acest PUZ”, a scris Anetta Dabija.

NM a solicitat un comentariu din partea Primăriei Chișinău. Până în momentul publicării știrii, însă, nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.

Blocuri cu 3 mii de apartamente și o grădiniță – în locul Parcului Mezon? PAS: Ceban dă undă verde, chiar dacă este pericol de prăbușire

Anetta Dabija/Facebook


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: