VIDEO Bloggerul Nekoglai vrea o întrevedere cu Maia Sandu. Ce planuri are
Full Article 2 minutes read

VIDEO Bloggerul Nekoglai vrea o întrevedere cu Maia Sandu. Ce planuri are

Bloggerul Nekoglai, deportat din Rusia în Republica Moldova, a declarat că intenționează să creeze o comisie publică de monitorizare în țara noastră. Înainte de aceasta, tânărul spune că își dorește o întrevedere cu președinta Republicii Moldova.

„Vreau să fiu politician în Moldova. Vreau să creez o comisie publică de monitorizare în Moldova. (…) În Moldova nu este. Vreau să mă întâlnesc cu președintele Republicii Moldova și să creez comisia pentru a salva oameni”, a comunicat bloggerul, pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Nekoglai, o astfel de comisie este în Federația Rusă. Iar secretarul Comisiei Alexei Melnikov, potrivit bloggerului, i-a salvat viața.

Recent, tânărul a declarat pe Instagram că i-a scris șefei statului moldovean. Acesta i-a îndemnat pe urmăritorii săi să-i scrie Maiei Sandu, ca cea din urmă să-i răspundă bloggerului.

***

Nicolai Lebedev, cunoscut publicului larg drept Nekoglai, are 22 de ani și s-a născut la Chișinău. Acesta și-a pierdut devreme părinții și de la 10 ani a fost crescut de către fratele său mai mare. El este pasionat de jocuri video și stream-uri. Acum trei ani, el și-a făcut account pe TikTok, iar în 2021 a ajuns să aibă peste 1 milion de urmăritori, fiind unul dintre cei mai urmăriți tik tokeri vorbitori de rusă.

În dimineața de 24 noiembrie 2022, Nekoglai a fost expulzat din Rusia. Bloggerul a fost acuzat că a încălcat regimul migrațional. Anterior, el a filmat un video în care parodiază un soldat rus care aruncă înapoi o grenadă lansată de o dronă. Șefa „Ligii pentru internet în siguranță” Ecaterina Mizulina a depus o plângere la Procuratură și la Ministerul rus de Interne. Aceasta a cerut inițierea unui dosar penal pe numele lui Nicolai Lebedev pentru discreditarea armatei ruse. Imaginile care au provocat scandal în Rusia le puteți vedea AICI.

Pe 24 noiembrie, bloggerul a ajuns în Republica Moldova. Ulterior, acesta a publicat un video în care a vorbit despre reținerea sa din Federația Rusă. Tânărul a acuzat polițiștii ruși că au încercat să îl violeze în izolator.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: