ANSA a trimis o scrisoare către Rosselhoznadzor
Full Article 2 minutes read

ANSA a trimis o scrisoare către Rosselhoznadzor

În urma discuției cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat pe 18 august că s-a decis crearea unui grup moldo-rus de experți, care să examineze problema interzicerii unor produse moldovenești în Federația Rusă. Pe de o parte este vorba despre reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, iar de altă parte – Rosselhoznadzor.

„Ei discută şi trebuie să vină cu un răspuns în urma investigaţiilor. Sperăm să avem un răspuns la sfârşitul săptămânii viitoare. Din câte cunosc, ANSA a trimis o scrisoare către Rosselhoznadzor şi la Ambasada Rusiei în Republica Moldova. Rusia a recepţionat şi aşteptăm un răspuns”, a declarat pentru Nordnews, Vladimir Bolea.

Reamintim că, la data de 11 august, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a recepționat o scrisoare din partea autorităților din Federația Rusă, unde este comunicat că, începând cu data de 15 august curent, va fi interzis importul produselor vegetale din mai multe regiuni ale țării noastre, cu excepția raioanelor din stânga Nistrului a Republicii Moldova.

Motivul acestei decizii ar fi neconformitatea stării fitosanitare a produselor vegetale autohtone și identificarea a 5 dăunători de carantină în loturile importate.

După anunțarea acestei decizii, la Chișinău, a avut loc o întrevedere între conducerea MAIA, oficialii ANSA, MAEIE și ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: