ANSA a trimis o scrisoare către Rosselhoznadzor
Full Article 2 minutes read

ANSA a trimis o scrisoare către Rosselhoznadzor

În urma discuției cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat pe 18 august că s-a decis crearea unui grup moldo-rus de experți, care să examineze problema interzicerii unor produse moldovenești în Federația Rusă. Pe de o parte este vorba despre reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, iar de altă parte – Rosselhoznadzor.

„Ei discută şi trebuie să vină cu un răspuns în urma investigaţiilor. Sperăm să avem un răspuns la sfârşitul săptămânii viitoare. Din câte cunosc, ANSA a trimis o scrisoare către Rosselhoznadzor şi la Ambasada Rusiei în Republica Moldova. Rusia a recepţionat şi aşteptăm un răspuns”, a declarat pentru Nordnews, Vladimir Bolea.

Reamintim că, la data de 11 august, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a recepționat o scrisoare din partea autorităților din Federația Rusă, unde este comunicat că, începând cu data de 15 august curent, va fi interzis importul produselor vegetale din mai multe regiuni ale țării noastre, cu excepția raioanelor din stânga Nistrului a Republicii Moldova.

Motivul acestei decizii ar fi neconformitatea stării fitosanitare a produselor vegetale autohtone și identificarea a 5 dăunători de carantină în loturile importate.

După anunțarea acestei decizii, la Chișinău, a avut loc o întrevedere între conducerea MAIA, oficialii ANSA, MAEIE și ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: