Boris Johnson: Rusia nu ameninţă doar Ucraina, ci şi Republica Moldova şi Georgia
Full Article 2 minutes read

Boris Johnson: Rusia nu ameninţă doar Ucraina, ci şi Republica Moldova şi Georgia

Rusia continuă presiunile militare asupra Ucrainei şi este evident pericolul unei invazii militare, a afirmat premierul Marii Britanii, Boris Johnson, în cursul vizitei la Kiev, avertizând că Administraţia de la Moscova ameninţă şi alte state, inclusiv Republica Moldova şi Georgia.

„Sunt unii care spun că noi exagerăm ameninţările, că Statele Unite şi Marea Britanie amplifică lucrurile. Dar rapoartele serviciilor arată altceva. Există un pericol clar şi prezent”, a declarat Boris Johnson, comunică Digi24.ro.

„Vladimir Putin încearcă să impună o nouă Ialta şi o zonă de influenţă”, a adăugat premierul britanic, avertizând că ambiţiile Rusiei vor continua. „Nu va fi doar Ucraina, trebuie să ne gândim la Georgia, Republica Moldova şi alte ţări”, a atras atenţia Boris Johnson.

Liderul de la Londra a subliniat că Marea Britanie şi Statele Unite vor impune imediat sancţiuni masive împotriva Rusiei în cazul unui atac militar asupra Ucrainei.

La rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, cu ocazia întrevederii cu Boris Johnson, că armata ucraineană „va lupta până la capăt” în cazul unui atac al Rusiei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: