Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de premier și lider al Partidului Conservator
Full Article 50 second read

Boris Johnson și-a anunțat demisia din funcția de premier și lider al Partidului Conservator

Boris Johnson și-a anunțat demisia, pe 7 iulie, din funcția de prim-ministru britanic și lider al Partidului Conservator. Anunțul a fost făcut de Johnson în cadrul unei adresări speciale adresate națiunii, potrivit Meduza

Până când partidul va alege un nou lider, Johnson va deține funcția, mai precizează sursa.

Amintim că circa 50 de membri ai Guvernului britanic au demisionat. În Marea Britanie s-a declanșat un adevărat flashmob. Persoane publice l-au îndemnat pe premierul Johnson să renunțe la funcție. Printre aceștia, celebra scriitoare J. K. Rowling și chiar Larry the Cat.

Boris Johnson a declarat inițial că nu va demisiona, întrucât această decizie va provoca instabilitate politică. Potrivit politicianului, acum Londra ar trebui să se concentreze asupra redresării economice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: