Bucureștiul și Chișinăul, din nou în ședință comună. Comisiile parlamentare juridice își dau întâlnire la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Bucureștiul și Chișinăul, din nou în ședință comună. Comisiile parlamentare juridice își dau întâlnire la Chișinău

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova se va convoca în ședință comună cu Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a Parlamentului României. Reuniunea va avea loc pe 23 martie 2023, la Chișinău.

O delegație a Comisiei juridice, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a Parlamentului României, condusă de președinta comisiei Laura Vicol, se va afla în perioada 22 – 24 martie în vizită la Chișinău.

„Membrii delegației vor avea o întrevedere cu președintele Parlamentului, Igor Grosu”, comunică reprezentanții Parlamentului de la Chișinău.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Comisiei politică externă și integrare europeană, ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și ai Grupului parlamentar de prietenie cu România.

Totodată, parlamentarii români se vor întâlni cu ministra Justiției Veronica Mihailov-Moraru.

Potrivit reprezentanților Parlamentului moldovean, în cadrul întrevederilor vor fi abordate subiecte de actualitate, printre care reforma justiției și parcursul european al țării noastre.

***

Amintim că pe 11 februarie 2022, la Chișinău, a avut loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Iar pe 18 iunie 2022, Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova s-au reunit într-o şedinţă comună la Chişinău. Aceasta a avut loc la o zi după ce Comisia Europeană a recomandat ca Moldova să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE. La eveniment a participat și președinta Maia Sandu.

De menționat că membrii Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova au avut o ședință comună cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României și în ianuarie 2023, în județul Argeș din România.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: