Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2023, votat în lectura finală
Full Article 50 second read

Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2023, votat în lectura finală

Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2023, a fost aproba în lectura finală, pe 27 decembrie. Documentul a fost aprobat prin votul a 35 de consilieri, majoritatea socialiști și ai Platformei Demnitate și Adevăr (DA).

Documentul prevede venituri în sumă de 6,7 miliarde lei și cheltuieli de 7,3 miliarde lei, cu circa 11% mai mult decât anul acesta. În condițiile în care bugetul Chișinăului va crește cu aproape 2 miliarde de lei, soldul (deficitul) bugetar constituie aproximativ peste 500 de milioane de lei.

Cele mai mari alocații din bugetul capitalei sunt prevăzute pentru învățământ – circa 3,8 miliarde de lei. Aceasta reprezintă puțin mai mult de jumătate din toate cheltuielile prevăzute în trezoreria municipală.

Proiectul bugetului municipal a fost prezentat spre consultări publice pe data de 16 decembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: