Bulgaria va intra în zona portocalie din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid
Full Article 2 minutes read

Bulgaria va intra în zona portocalie din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid

În câteva zile, Bulgaria va intra în zona portocalie din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid. Anunțul a fost făcut de către ministrul adjunct al sănătății, dr. Dimitar Petrov, care a spus că, în acest context, vor fi aplicate noi măsuri în scopul limitării răspândirii virusului, informează Digi24.

Petrov a spus că măsurile vor fi înăsprite și vor fi făcute mai multe controale, însă, odată cu intrarea în zona roșie vor fi aplicate „măsuri drastice”.

„În prezent, vor fi intensificate controalele antiepidemice la interior, unde se adună mulți oameni. Sunt vizate în principal cluburile din stațiuni, acolo unde există suspiciuni că nu sunt respectate măsurile”, a declarat dr. Dimitar Petrov. „Nu se poate ca într-un local cu 200 de locuri să avem 2.000 de persoane în interior. De asemenea, unitățile amenajate în aer liber, unde se adună multe persoane, vor avea probabil anumite restricții. Acestea sunt principalele locuri de contaminare. Plajele nu ridică astfel de probleme, sunt în aer liber și bate vântul”, a mai spus Petrov.

El a mai precizat că valorile de trafic au crescut foarte mult, inclusiv din cauza celor care tranzitează Bulgaria.

„Există mari aglomerări la granițe, așa că a doua direcție pentru controale este această zonă, la locuri de recreere, benzinării și restaurante de tip fast-food”, a mai precizat dr. Dimitrov.

Joi, în Bulgaria, au fost raportate 429 de cazuri noi de Covid, iar 4 persoane au murit din cauza virusului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: