Cadou de la Moscova. Patriarhul Kiril al Rusiei i-a conferit mitropolitului Vladimir un ordin, cu ocazia împlinirii a 70 de ani
Full Article 2 minutes read

Cadou de la Moscova. Patriarhul Kiril al Rusiei i-a conferit mitropolitului Vladimir un ordin, cu ocazia împlinirii a 70 de ani

Mitropolitul Moldovei Vladimir a împinit astăzi 70 de ani. Cu această ocazie, patriarhul Moscovei și întregii Rusii Kiril i-a conferit ordinul Serafim Sarovski (gradul I). Un mesaj cordial i-a adresat mitropolitului și ex-președintele țării, Igor Dodon.

Aveți grijă de creșterea spirituală a clerului și a turmei, îi îndemnați să rămână credincioși moștenirii patristice și ordinii canonice vechi de secole. În semn de atenție pentru meritele Dvs și cu aniversarea marcată, cred că ar fi drept să vă onorez cu ordinul Serafim Sarovski (gradul I)”, se arată în mesajul adresat de către patriarhul Kiril mitropolitului Vladimir al Moldovei.

Și ex-președintele țării Igor Dodon l-a felicitat pe mitropolitul Vladimir. Dis-de-dimineață, socialistul a publicat un mesaj pe rețelele de socializare.

Mereu ați dat dovadă de o poziție onestă, decentă, patriotică și ați fost întotdeauna gata să apărați Biserica lui Hristos și valorile tradiționale ale poporului nostru. Cuvântul Dumneavoastră pastoral este deosebit de important astăzi, când întreaga lume este cuprinsă de conflicte, când valorile noastre morale, stabilite de secole, sunt defăimate. Cred sincer că Dumnezeu va fi alături de noi, iar rugăciunile noastre comune vor restabili pacea în familia popoarelor ortodoxe”, a menționat Dodon.

Mitropolia Moldovei a publicat un documentar despre viața mitropolitului Vladimir.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: