Căldură în apartamente. Chișinăul dă start sezonului de încălzire 
Full Article 2 minutes read

Căldură în apartamente. Chișinăul dă start sezonului de încălzire 

Începând cu 7 noiembrie, în municipiul Chișinău începe sezonul de încălzire 2022-2023. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Irina Gutnic, numită viceprimar în data de 18 octombrie.

„Știu că vor bate la buzunare prețurile pentru energia termică, dar nu putem să nu solicităm conectarea la căldură. Foarte mulți locuitori ne-au scris, mai ales tinerele familii cu copii mici, că este frig în locuințe”, a scris edilul Ion Ceban, pe Facebook.

Prin urmare, Ceban a anunțat că 26 mii de familii vor primi în acest an compensații din partea Primăriei Chișinău – 40 de procente din suma din facturi.

„Scumpirile de circa 7 ori la agentul termic vor fi resimțite și la bugetul municipal, cheltuielile vor crește considerabil”, a conchis primarul.

Căldură în apartamente. Chișinăul dă start sezonului de încălzire 

Facebook/Ion Ceban

Amintim că în septembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noi tarife pentru energia termică livrată consumatorilor de către Termoelectrica și CET-Nord. Noile prețuri au intrat în vigoare la 1 octombrie. Furnizorul de căldură de la Chișinău a cerut și i-a fost aprobat majorarea tarifului de la 2169 lei la 2 854 lei/Gcal (fără TVA), cu 685 de lei sau 32% mai mult.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: