Camerele Parlamentului rus au aprobat suspendarea participării Rusiei la tratatul de dezarmare nucleară New START, în doar câteva ore
Full Article 2 minutes read

Camerele Parlamentului rus au aprobat suspendarea participării Rusiei la tratatul de dezarmare nucleară New START, în doar câteva ore

Ambele camere ale Parlamentului rus au aprobat, pe 22 februarie, suspendarea participării Rusiei la tratatul de dezarmare nucleară New START, o decizie anunțată în ajun de preşedintele rus Vladimir Putin şi denunţată la unison de puterile occidentale. 

Potrivit presei ruse, întâi deputaţii din Duma de Stat, camera inferioară, au aprobat în unanimitate suspendarea participării, urmaţi câteva ore mai târziu de senatorii din camera superioară, Consiliul Federaţiei.

Amintim că, pe 21 februarie, Vladimir Putin a ținut un discurs în fața Adunării Federale, în cadrul căruia a anunțat că Rusia își suspendă participarea la Tratatul privind armele strategice de ofensive.

„Rusia își suspendă participarea la tratatul START”, a anunțat Putin. În acest sens, președintele rus a accentuat cuvântul „suspendă”, subliniind că nu se „retrage” din tratat.

Potrivit lui Putin, SUA dezvoltă în prezent noi tipuri de arme nucleare iar Rusia ar trebui să fie pregătită de efectuarea testelor nucleare.

„Dacă Statele Unite vor face teste nucleare, atunci vom face și noi. Nimeni nu ar trebui să-și facă iluzii că paritatea strategică globală poate fi distrusă”, a adăugat Putin. „Adevărul este de partea noastră”, așa și-a încheiat discursul președintele rus.

Câteva ore mai târziu, administrația prezidențială rusă anunța că Vladimir Putin a semnat o hotărâre prin care a abrogat decretul semnat în 2012, despre politica externă a Federației Ruse. Documentul prevedea și participarea Rusiei la New START.

Recent, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că alianța constată „cu îngrijorare” că Rusia nu a reușit să respecte multe dintre obligațiile sale. „Constatăm cu îngrijorare că Rusia nu a reușit să respecte obligațiile obligatorii din punct de vedere juridic, inclusiv în ceea ce privește inspecția și solicităm Rusiei să își îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul tratatului”, a declarat el.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: