„Când țara arde, trebuie să salvăm țara”. Cum explică Dodon crearea majorității parlamentare dintre PSRM și Partidul ȘOR
Full Article 2 minutes read

„Când țara arde, trebuie să salvăm țara”. Cum explică Dodon crearea majorității parlamentare dintre PSRM și Partidul ȘOR

Liderul socialiștilor Igor Dodon susține că Partidului Socialiștilor (PSRM) a recurs la formarea unei majorități parlamentare cu Platforma „Pentru Moldova” pentru că este o situație de criză, „care cere decizii neordinare”. Declarația a fost făcută pe 1 martie, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele PSRM a fost întrebat cum explică crearea majorității parlamentare cu Partidul ȘOR și deputații transfugi, care fac parte din Platforma „Pentru Moldova”, în pofida faptului că anterior excludea categoric o astfel de coaliție.

„Situația de criză cere și decizii neordinare. Atunci când țara arde, trebuie să salvăm țara. Când mor zilnic câte 20-30 de oameni din cauza Covidului și asta e situația în lume, ce trebuie să facem, să ne ascundem după deget? Da, trebuie să revedem unele lucruri, să ne așezăm și să găsim soluții”, a declarat Dodon.

***

Amintim că, anterior, Igor Dodon a declarat că PSRM nu va forma o coaliție cu Platforma „Pentru Moldova”, din care face parte Partidul „ȘOR” și mai mulți deputați neafiliați, care au părăsit Partidul Democrat, iar ulterior grupul „Pro Moldova”.

Cu toate acestea, pe 11 februarie, PSRM a anunțat crearea unei majorități parlamentare formată din 54 de deputați, inclusiv ai Partidului „ȘOR”. Parlamentarii au semnat un document în susținerea Marianei Durleșteanu la funcția de premier al țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: