Când va fi dat startul sărbătorilor de iarnă la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Când va fi dat startul sărbătorilor de iarnă la Chișinău

Manifestările cultural-artistice dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi inaugurate la Chișinău pe 17 decembrie. Viceprimarul Angela Cutasevici a precizat că toate activități vor fi organizate în Piața Marii Adunări Naționale pentru că în Scuarul Catedralei se desfășoară lucrări de reparație, scrie IPN.

Spectacolul de inaugurare a sărbătorilor de iarnă și a Târgului de Crăciun va începe la 17:00. Angela Cutasevici menționează că la Târgul tradițional de Crăciun vor fi expuse produse solicitate de obicei în ajun de sărbători: obiecte de artizanat, decorațiuni de iarnă, produse alimentare, inclusiv de patiserie. În scenă vor urca colective ale copiilor din diferite centre de creație, școli și centre extrașcolare din subordinea Primăriei municipiului Chișinău. Programul exact al manifestărilor și participanții vor fi anunțați mai aproape de festivitate.

În perioada 17 decembrie – 15 ianuarie, între 16:00-21:00, toți doritorii vor avea posibilitatea să viziteze Căsuța lui Moș Crăciun, iar începând de 18 decembrie vor fi organizate sesiuni foto gratuite cu eroul sărbătorilor de iarnă

„Tradițional îl contractam pe Moș Crăciun pentru anumite intervale de timp. Noi vom asigura în mare măsură contractarea serviciilor de Moș Crăciun, dar dacă filmările sau sesiunile foto vor fi realizate extra program, acestea vor fi din contul participanților”, a precizat Angela Cutasevici.

Odată cu inaugurarea sărbătorilor de iarnă, va fi aprins și iluminatul decorativ. Dar se va ține cont de recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Noi instalăm decorațiuni de anul trecut ca să nu cheltuim mulți bani și să economisim. Vom stânge lumina la o anumită oră ca să facem economii. Totuși vrem ca oamenii să se simte foarte bine indiferent de crize și probleme”, a spus viceprimarul Ilie Ceban.

Activități dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi organizate până pe 15 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: