Capitala rămâne fără uzina de sortare a deșeurilor. Cine e de vină?
Full Article 2 minutes read

Capitala rămâne fără uzina de sortare a deșeurilor. Cine e de vină?

Compania de sortare a deșeurilor ABS Recycling Moldova își va sista activitatea începând cu 25 ianuarie. Anunțul a fost făcut de directorul general Serghei Balica. Într-o scrisoare deschisă adresată autorităților, acesta a menționat că, în lipsa susținerii din partea autorităților publice locale, compania este condamnată falimentului.

În urma închiderii uzinei de sortare a deșeurilor mixte din Chișinău, peste 200 de angajați își vor pierde locul de muncă.

„Activitatea de sortare a deșeurilor menajere mixte este o activitate cu beneficii economice negative, ceea ce în lipsa susținerii din partea APL-ului, principalul furnizor de deșeuri, duce la falimentarea companiei private”, se arată în scrisoare.

Scrisoarea a fost expediată în adresa președintei Maia Sandu, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerului Finanțelor, Consiliului Municipal Chișinău și primarului mun. Chișinău, Ion Ceban.

Activitatea companiei a început în 2017. Compania ABS SRL avea capacitatea de extracție  12 tipuri de deșeuri reciclabile.

Am solicitat un comentariu din partea purtătorului de cuvânt al primarului capitalei, Ion Ceban, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

Scrisoare deschisă către autorități despre închiderea unicului proiect de Sortare a deșeurilor din Moldova.
Revenim pina vineri cu o invitație la conferinta de presa unde vom relata despre cauzele deciziei.

Publicată de ABS Recycling Moldova pe Miercuri, 20 ianuarie 2021

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: