Captura de peste 1,6 milioane de euro depistată la vama Leușeni, confiscată la bugetul de stat
Full Article 2 minutes read

Captura de peste 1,6 milioane de euro depistată la vama Leușeni, confiscată la bugetul de stat

Curtea de Apel Chișinău a dispus confiscarea sumei de 10 000 euro, astfel fiind supusă confiscării întreaga sumă ce constituie obiect al contrabandei de la vama Leușeni, în valoare totală de 1 620 685 euro, anunță Procuratura Anticorupție, pe 25 octombrie. 

Concomitent, prin aceeași decizie a Curții de Apel Chișinău, s-a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii mijlocului de transport, în sumă de 591 309 lei, utilizat la comiterea contrabandei de la vama Leușeni.

„Menționăm că, anterior prin sentința Judecătoriei Hîncești din 15 aprilie a fost confiscată suma de 1 610 685 euro, care constituie obiect al infracțiunii de contrabandă, iar suma de 10 000 euro și autocamionul cu ajutorul căruia s-a încercat traversarea frontierei de stat a valutei străine prin vama Leușeni, au fost restituite inculpatului”, precizează Procuratura.

Potrivit sursei menționate,  în privința șoferului autocamionului care a încercat să treacă ilegal mijloacele financiare în valută străină, pedeapsa aplicată a rămas aceiași, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de 2 ani, pentru comiterea infracțiunii privind „tentativă la contrabandă”.

Decizia integrală va fi pronunțată la data de 30.11.2021. Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.

Adriano Dulgher, care susținea că este proprietarul celor circa 1,5 milioane de euro depistați într-un camion la vama Leușeni, continuă insista că banii îi aparțin. Asta în pofida faptului că Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că tânărul a fost scos de sub urmărire penală și că nu ar avea nicio legătură cu acest caz.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: