„Care este problema ta cu proprietățile mele”. Schimb de replici între Plîngău și Popșoi cu privire la averea deputatului PAS
Full Article 4 minutes read

„Care este problema ta cu proprietățile mele”. Schimb de replici între Plîngău și Popșoi cu privire la averea deputatului PAS

Urmare a investigației TV8 cu privire la spațiul comercial de la Vadul lui Vodă, procurat în 2022 de vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi, liderul Platformei Demnitate și Adevăr Dinu Plîngău i-a propus Maiei Sandu să creeze la Președinție „o instituție separată pentru cei mai buni și integri oameni din PAS” și vicepreședinte să fie Popșoi. Cel din urmă s-a arătat „uimit” de reacția lui Plîngău și i-a reproșat că „cu banii munciți” de el și soția lui a procurat „un imobil nefinalizat, neconectat la utilități publice, pe teren închiriat de la primărie”. Popșoi a mai menționat că s-a înșelat când l-a recomandat pe Dinu Plîngău „ca potențial lider al unui partid pro-european partener al PAS”. 

După investigația Cutia Neagră despre averile lui Mihai Popușoi înțelegem că urmează angajarea acestuia la președinție. Propun doamnei Sandu să fie creată o instituție separată pentru cei mai buni și integri oameni din PAS. Președinte al instituției să fie Spînu, iar vice – Popușoi. Curând la Președinție nu vor mai fi locuri vacante pentru așa indivizi”, a scris pe rețelele de socializare Plîngău.

Într-o reacție, Popșoi s-a arătat surprins de postarea lui Plîngău.

Dinu, sunt uimit de postarea ta pentru ca aveam impresia sa ești jurist. Aveam speranța ca vei depăși postura frustratului tău lider, dar n-a fost sa fie. Păcat. Ce anume în declarația mea de avere îți pare suspect sau neconform? Am vândut proprietăți pe care le dețineam înainte de a deveni deputat și cu banii munciți de mine și soția mea am procurat un imobil nefinalizat, neconectat la utilități publice, pe teren închiriat de la primărie”, a menționat parlamentarul.

Ce ai să-mi reproșezi? Faptul că nu te-ai obosit să scrii măcar numele meu fără greșeli, spune multe. Invidia și frustrarea nu aduc nimic bun. Șeful tău este exemplu elocvent. Am avut speranța sinceră că tu poți fi mai bun”, a adăugat Popșoi, precizând că l-a recomandat pe Dinu Plîngău „ca potențial lider al unui partid pro-european partener al PAS”. „M-am înșelat”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

Domnule deputat, lasă demagogia și grija față de Platforma DA! Mai bine lucrați ca toți cetățenii Republicii Moldova să-și poată procura o ditamai bază de odihnă la prețul unui apartament”, a adăugat în replică Plîngău.

Dinu Plîngău la apartamente se pricep colegii Dvs din Consiliul Municipal. Pentru Juriștii iluștri voi repeta că nu am cumparat bază de odihnă, doar imobil nefinalizat fără conectare la rețelele de energie, apa etc, iar terenul este public. Dacă terenul era privat (cum e cazul casei de la Codru a șefului tău) prețul era mai mare. Dar ai un pic de curaj și demnitate și răspunde, care este reproșul tău față de declarația mea de avere? Care este problema ta cu proprietățile mele obținute cu mult timp înainte de a fi deputat pe care acum le-am vândut?”, a ținut să adauge Popșoi.

***

Recent, jurnaliștii de la TV8 au analizat declarațiile de avere depuse de parlamentari și au vorbit despre cele mai scumpe achiziții. Aceștia au menționat că în proprietatea vicepreședintelui Parlamentului Mihai Popșoi a ajuns o clădire cu 3 etaje din zona de odihnă Vadul lui Vodă, cunoscută drept cea mai mare stațiune de agrement din Republica Moldova.

Deputatul a indicat noua achiziție în declarația de avere drept „spațiu comercial” pentru care a plătit 60 de mii de euro, scriu jurnaliștii. Vicepreședintele Parlamentului a recunoscut că a investit într-un imobil din domeniul turismului. „Este un obiectiv nefinalizat și în măsura în care voi avea posibilități să-l finalizez, va fi o bază de odihnă”, a spus Popșoi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: