Care este rezultatul discuțiilor dintre protestatari și deputați?
Full Article 1 minutes read

Care este rezultatul discuțiilor dintre protestatari și deputați?

Reprezentanții fermierilor care protestau în fața clădirii parlamentului au purtat discuții cu parlamentarii. Părțile au convenit să convoace comisia parlamentară pentru economie finanțe și buget în viitorul apropiat și să poarte negocieri pentru a găsi un compromis.

Inițial, deputații de la Platforma DA, PAS, PRO Moldova și PDM au venit la întâlnirea cu fermierii. Puțin mai târziu, reprezentanții PSRM și ȘOR s-au alăturat.

În timpul negocierilor, deputații au promis că vor discuta modificările aduse politicii bugetare și fiscale la ședința de astăzi a parlamentului. Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a menționat că partidul său a înregistrat deja un amendament pentru creșterea fondului pentru dezvoltarea agriculturii cu 800 de milioane de lei. În plus, reprezentanții fermierilor protestatari au cerut să convoace o ședință a comisiei economie finanțe și buget și să poarte negocieri.

***

Ciocniri violente s-au produs pe 16 decembrie în fața clădirii parlamentului. Mai mulți agricultori au urcat cu tractoarele pe scările din fața legislativului. Polițiștii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: