Cash sau cu cardul. În 110 troleibuze și autobuze din capitală a fost lansată plata fără numerar
Full Article 2 minutes read

Cash sau cu cardul. În 110 troleibuze și autobuze din capitală a fost lansată plata fără numerar

Proiectul-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal a fost lansat pe 16 martie. Pentru început, taxatorii vor continua să meargă prin troleibuze și autobuze pentru a aduna plățile, iar călătorii vor putea alege să achite cash sau cu cardul. 110 troleibuze și autobuze de pe 5 rute au fost dotate cu validatoare mobile pentru acceptarea plăţilor fără numerar. 

„După o muncă colosală, după ani de zile și după multe promisiuni făcute de alții, în sfârșit, astăzi, am putut pune pe roate proiectul-pilot de Tichetare Electronică în transportul public. La prima etapă, taxatorii vor fi dotati cu POS-uri (terminale), unde se va face plata. La etapa a doua vor fi instalate terminale la fiecare intrare”, a anunțat primarul capitalei Ion Ceban.

Proiectul-pilot a fost implementat de Primăria capitalei în colaborare cu MasterCard. Proiectul a fost lansat în 110 unități troleibuze și autobuze de pe 5 rute: troleibuzele nr. 10, 22 și 30 și autobuzele nr. 2 și 5.

Terminalele de plată care acceptă achitările cu un card de plată contactless al oricărei bănci din lume, ale diferitor sisteme de plăți, cu smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia contactless, au fost testate în parcurile de troleibuze și autobuze.

Proiectul va fi implementat timp de 6 luni. Acțiunea este parte a Memorandumului de colaborare strategică, semnat de Mastercard, Visa și Primăria Municipiului Chișinău în ianuarie 2021.

Pentru a plăti taxa pentru călătorie fără numerar este suficient:

– Să apropiaţi cardul de plată contactless, smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia NFC de ecranul terminalului;

– După confirmarea plății, o sumă egală cu costul călătoriei este debitată automat de pe card;

 – După finalizarea plății, terminalul emite un semnal sonor și va imprima o chitanţă cu informații despre preţul, data și ora călătoriei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: