Cât a costat deplasarea la Kiev a Maiei Sandu, pentru participarea la summitul de inaugurarea a „Platformei Crimeea” (DOC)
Full Article 2 minutes read

Cât a costat deplasarea la Kiev a Maiei Sandu, pentru participarea la summitul de inaugurarea a „Platformei Crimeea” (DOC)

Deplasarea președintei Maia Sandu la Kiev, pentru participarea la summitul de inaugurarea a „Platformei Crimeea” a costat 10,5 mii de lei. Informația a fost publicată de administrația prezidențială, la fel ca și în cazul deplasărilor oficiale precedente.

Potrivit documentului publicat de administrația prezidențială, șefa statului a fost însoțită, la Kiev, de către Cristina Gherasimov – consilier în domeniul politicii externe.

Cheltuielile aferente deplasării acoperite din bugetul Aparatului Președintelui Republicii Moldova constituie suma totală – 10.9 mii lei (inclusiv diurnă – 0.4 mii lei, bilete avia – 10.5 mii lei).

 

Amintim că, pe 23 august, președintele Republicii Moldova a participat la summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, alături de  14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai UE.

Adițional summitului, președintele Maia Sandu a avut întrevederi bilaterale cu președinții Estoniei și al Letoniei, cu prim-ministrul Suediei și cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene şi Internaţionale al Austriei, precum și cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene.

Este a noua deplasare oficială a șefei statului de la începutul anului 2021 și a doua la Kiev. Maia Sandu a întreprins o vizită de lucru în capitala Ucrainei în perioada 11-12 ianuarie. Atunci, președinta țării a fost însoțită de o delegație mai mare, iar cheltuielile s-au ridicat la aproape 30 de mii de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: