Cât costă funcția de bașcan? Candidata lui Șor a cheltuit mai mult decât toți cei 7 contracandidați luați împreună
Full Article 2 minutes read

Cât costă funcția de bașcan? Candidata lui Șor a cheltuit mai mult decât toți cei 7 contracandidați luați împreună

Candidata Partidului „ȘOR” Evghenia Guţul a cheltuit cei mai mulți bani dintre candidații la funcția de bașcan a Găgăuziei și de 7 ori mai mult decât liderul campaniei electorale – Grigorii Uzun, susținut de Partidul Socialiștilor. Portalul mold-street.com a analizat rapoartele financiare prezentate de către concurenții electorali.

În total, cei opt candidaţi au cheltuit pentru campania electrorală circa 3,34 milioane lei, sau în medie câte 58,5 lei per fiecare din cei circa 57.000 de alegători ce au venit la vot.

Guţul a cheltuit de 7 ori mai mult decât liderul campaniei

Potrivit raportului oficial, Evghenia Guţul a cheltuit în patru săptămâni de campanie circa 1,8 milioane lei, mai mult cu aproximativ 230.000 lei, decât ceilalţi şapte contracandidaţi luaţi împreună.

Bugetul electoral al candidatei Partidului „ŞOR” a fost de 7 ori mai mare decât cel al liderului primului tur, Grigorii Uzun, de două ori mai mare decât a cheltuit Victor Petrov – care s-a clasat pe locul trei şi de 10 ori mai mare decât bugetul lui Dmitrii Croitor.

Evgenia Guţul a cheltuit doar pentru focuri de artificii 50.000 de lei

Guţul şi-a permis să cheltuie doar pentru focuri de artificii suma de 50 000 lei, ceea ce reprezintă de 5 ori mai mult decât a alocat pentru toată campania sa Serghei Cernev.

Bugetul alocat pentru campania Evgheniei Guţul este mai mare şi decât cel al majorităţii partidelor în campania electorală pentru alegerile parlamentare din iulie 2021 – de aproape şase ori mai mare decât al Congresului Civic şi cu 25% mai mult decât a cheltuit Partidul Democrat în acea campanie.

***

Amintim că, potrivit datelor publicate de Comisia electorală din regiune, Grigorii Uzun a obținut 14 849 de voturi potrivit rezultatelor preliminare ale scrutinului din 30 aprilie, iar Evghenia Guţul – cu 13 voturi mai puţin – 14.836. Cei doi se vor confrunta în turul doi de scrutin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: