Câte posturi ilegale de control sunt în Transnistria? Chișinăul acuză Tiraspolul de lipsă de colaborare
Full Article 2 minutes read

Câte posturi ilegale de control sunt în Transnistria? Chișinăul acuză Tiraspolul de lipsă de colaborare

La Bender a avut loc o nouă ședință a Comisiei Unificate de Control. Pe 20 octombrie s-a discutat despre posturile structurilor de forță transnistrene, instalate abuziv în Zona de Securitate sub pretextul de „amenințare teroristă”, comunică reprezentanții Chișinăului. Cei din urmă mai adaugă că exponenții Tiraspolului refuză să prezinte informații exacte despre numărul posturilor. 

Potrivit unei declarații, delegația Republicii Moldova a promovat „insistent și argumentat necesitatea punerii în aplicare a reglementărilor existente cu obligarea Tiraspolului de a retrage posturile necondiționat”.

Reprezentanții Chișinăului și-au reiterat propunerile pentru o viitoare decizie a Comisiei Unificate de Control care ar putea contribui la eliminarea posturilor și blocurilor de beton.

„Aceste posturi ilegale împiedică circulația pe trasee, sunt un pericol real pentru viața și sănătatea cetățenilor”, comunică reprezentanții Chișinăului.

Se menționează că exponenții Tiraspolului în Comisie continuă să respingă propunerile delegației Chișinăului „refuzând chiar prezentarea informațiilor exacte despre numărul posturilor, armelor și al personalului implicat”.

„Membrii Comisiei Unificate de Control nu au ajuns la consens, ședința a fost întreruptă fără a fi luată o decizie asupra subiectului în discuție”, susțin reprezentanții Chișinăului.

Consultări suplimentare vor avea loc la Bender peste o săptămână.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: