Câți alegători au votat în Găgăuzia până la această oră? Ca alegerile să fie validate trebuie să participe circa 47 mii de persoane
Full Article 50 second read

Câți alegători au votat în Găgăuzia până la această oră? Ca alegerile să fie validate trebuie să participe circa 47 mii de persoane

Mai mult de 24% din alegătorii din Găgăuzia au votat la scrutinul din 30 aprilie. De menționat că secțiile de votare se vor închide la ora 21.00.

Până la această oră, 23 332 de alegători din Găgăuzia au fost la urna de vot, ceea ce presupune 24,6%.

Pentru ca alegerile bașcanului să fie valabile, prezența alegătorilor ar trebui să fie mai mare de 50%. Potrivit datelor actualizate, în Găgăuzia sunt 92,5 mii de alegători. Prin urmare, ca alegerile să fie validate, la acestea ar trebui să participe circa 47 mii de persoane.

De menționat că secțiile de votare s-au deschis la ora 07:00 și urmează să se închidă la ora 21.00.

Opt pretendenți concurează pentru funcția de bașcan al Găgăuziei: Serghei Cimpoeș, Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Victor Petrov, Mihail Formuzal, Dmitri Croitor, Serghei Cernev și Evghenia Guțul. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: