Câți bani a cheltuit Șor pentru a-și reclama protestul de duminică pe Facebook. Suma se ridică la mii de euro
Full Article 2 minutes read

Câți bani a cheltuit Șor pentru a-și reclama protestul de duminică pe Facebook. Suma se ridică la mii de euro

Doar pentru reclamele postate pe Facebook în care era promovat protestul de duminică, 18 septembrie, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar, Ilan Șor, care a fost și organizatorul manifestației, ar fi cheltuit, în total, peste 7 mii de euro. Cel puțin asta indică datele deschise, care, conform politicii Meta, pot fi vizualizate de oricine.

De menționat că apelul la protest a fost lansat atât pe pagina oficială a lui Ilan Șor, cât și pe pagina creată special în acest scop, pe 4 august 2022. Precizăm totodată că pe cea din urmă pagină nu se regăsește nicio informație, în afară de o poză care anunță organizarea protestului național de duminică, în fața Președinției.

NM precizează că alte cheltuieli ale organizatorilor, inclusiv publicitate pe Google (contextuală și publicitate pe Youtube), din păcate, nu pot fi verificate.

Câți bani a cheltuit Șor pentru a-și reclama protestul de duminică pe Facebook. Suma se ridică la mii de euro

NewsMaker

Amintim că mii de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” au ieșit duminică, 18 septembrie, în stradă. Ei au pichetat clădirea Parlamentului și a Președinției, scandând lozinci împotriva președintei țării Maia Sandu și a guvernării PAS. Manifestanții au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a participat la protest virtual. În intervenția sa, Șor a anunțat proteste continue, până când guvernarea nu va răspunde solicitărilor manifestanților.

Președinția nu a comentat deocamdată organizarea noului protest. Cu o reacție, însă, după ce a fost dat startul manifestației, a venit vicepremierul Andrei Spînu, care a scris pe Telegram: „Ei, hoții, știu că noi vom merge până la capăt și țara va scăpa de ei”, a scris Spînu, care a cerut publicului să nu „judece oamenii simpli care din diferite motive sunt în stradă”.

Vicepreședintele Parlamentului din partea partidului de guvernământ, Mihai Popșoi, a calificat anterior protestul drept „o încercare de a capitaliza politic nevoile și sărăcia oamenilor”, în timp ce deputatul PAS Dumitru Alaiba a declarat că „agonia” opoziției „abia acum ar începe”. Parlamentarul a dat asigurări că, împreună, Moldova „va trece de ei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: