Câți bani a cheltuit Șor pentru a-și reclama protestul de duminică pe Facebook. Suma se ridică la mii de euro
Full Article 2 minutes read

Câți bani a cheltuit Șor pentru a-și reclama protestul de duminică pe Facebook. Suma se ridică la mii de euro

Doar pentru reclamele postate pe Facebook în care era promovat protestul de duminică, 18 septembrie, liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar, Ilan Șor, care a fost și organizatorul manifestației, ar fi cheltuit, în total, peste 7 mii de euro. Cel puțin asta indică datele deschise, care, conform politicii Meta, pot fi vizualizate de oricine.

De menționat că apelul la protest a fost lansat atât pe pagina oficială a lui Ilan Șor, cât și pe pagina creată special în acest scop, pe 4 august 2022. Precizăm totodată că pe cea din urmă pagină nu se regăsește nicio informație, în afară de o poză care anunță organizarea protestului național de duminică, în fața Președinției.

NM precizează că alte cheltuieli ale organizatorilor, inclusiv publicitate pe Google (contextuală și publicitate pe Youtube), din păcate, nu pot fi verificate.

Câți bani a cheltuit Șor pentru a-și reclama protestul de duminică pe Facebook. Suma se ridică la mii de euro

NewsMaker

Amintim că mii de simpatizanți și membri ai Partidului „ȘOR” au ieșit duminică, 18 septembrie, în stradă. Ei au pichetat clădirea Parlamentului și a Președinției, scandând lozinci împotriva președintei țării Maia Sandu și a guvernării PAS. Manifestanții au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul fugar Ilan Șor, a participat la protest virtual. În intervenția sa, Șor a anunțat proteste continue, până când guvernarea nu va răspunde solicitărilor manifestanților.

Președinția nu a comentat deocamdată organizarea noului protest. Cu o reacție, însă, după ce a fost dat startul manifestației, a venit vicepremierul Andrei Spînu, care a scris pe Telegram: „Ei, hoții, știu că noi vom merge până la capăt și țara va scăpa de ei”, a scris Spînu, care a cerut publicului să nu „judece oamenii simpli care din diferite motive sunt în stradă”.

Vicepreședintele Parlamentului din partea partidului de guvernământ, Mihai Popșoi, a calificat anterior protestul drept „o încercare de a capitaliza politic nevoile și sărăcia oamenilor”, în timp ce deputatul PAS Dumitru Alaiba a declarat că „agonia” opoziției „abia acum ar începe”. Parlamentarul a dat asigurări că, împreună, Moldova „va trece de ei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: