Câți copii are Republica Moldova? Mesajul Maiei Sandu de 1 iunie: „Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită”
Full Article 2 minutes read

Câți copii are Republica Moldova? Mesajul Maiei Sandu de 1 iunie: „Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită”

Președinta Maia Sandu a publicat un mesaj de Ziua Internaţională a Copilului. Șefa statului a menționat: „Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită, în care fiecare copil e liber să-și realizeze potențialul”.

De Ziua Internaţională a Copilului șefa statului a venit cu un mesaj: „Cei mai importanți cetățeni ai planetei Pământ sunt copiii. Viitorul lumii este în mâinile copiilor. Dar viitorul copiilor este în mâinile noastre și acest viitor începe azi. Azi, la summitul Comunității Politice Europene discutăm despre cum putem readuce și menține pacea și securitatea pe continentul nostru, astfel încât să oferim copiilor noștri un viitor neumbrit de amenințări. Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită, în care fiecare copil e liber să creeze și să-și realizeze visele și potențialul”.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023 numărul copiilor de 0-17 ani în Republica Moldova a constituit 539,4 mii2 sau  21,5% din numărul total al populației cu reședință obișnuită. În același timp, numărul copiilor născuți-vii în anul 2022 a constituit 27,0 mii3, fiind în descreștere cu 8,1% față de anul precedent. Rata natalității înregistrată în anul 2022 a constituit 10,6 născuți-vii la 1000 de locuitori, fiind cea mai joasă din ultimii 5 ani.

Câți copii are Republica Moldova? Mesajul Maiei Sandu de 1 iunie: „Suntem datori să le asigurăm o copilărie fericită”

statistica.gov.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: