Cauciucurile folosite ca decor pe teritoriile grădinițelor sunt scoase. Specialiștii au constatat că sunt toxice
Full Article 2 minutes read

Cauciucurile folosite ca decor pe teritoriile grădinițelor sunt scoase. Specialiștii au constatat că sunt toxice

A început evacuarea anvelopelor de pe teritoriile grădinițelor, după ce, ani la rând, acestea au fost utilizate pentru decorul spațiilor de joacă. Sunt o soluție ieftină, dar periculoasă, susțin specialiștii, care, în urma unor expertize, au constatat că articolele sunt toxice. Astfel, autoritățile din Educație s-au autosesizat și au le-au recomandat administratorilor de grădinițe să le ducă la reciclare, relatează TV8.

Recent, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Ministerul Mediului au efectuat o serie de expertize, în urma cărora s-a constatat că acestea sunt toxice și le-au recomandat celor din Educație să le evacueze.

După ce cauciucurile sunt evacuate de pe terenul de joacă, sunt depozitate într-un loc stabilit din timp, după care vor fi duse la reciclare, a spus Larisa Furdui, directoarea grădiniței nr 150 din capitală.

În context, șeful Direcției Educație Chișinău a declarat că au fost identificați bani în bugetele de sector, pentru ca agenții economici să ia anvelopele pentru reciclare

„La ziua de astăzi, în funcție de sector, au fost scoase între 50 – 70 la sută din anvelope. O parte din ele urmează să fie duse pentru reciclare. Altele urmează a fi scoase și, respectiv, duse pentru reciclare.”

Conform datelor statistice, peste un miliard de anvelope sunt uzate anual, la nivel mondial.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: