Cavcaliuc, despre informația privind lichidarea companiei sale de la Londra: „Este timpul ca presa să nu mai umfle subiecte”
Full Article 3 minutes read

Cavcaliuc, despre informația privind lichidarea companiei sale de la Londra: „Este timpul ca presa să nu mai umfle subiecte”

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc a oferit un comentariu pentru NM cu privire la informația privind lichidarea firmei pe care a fondat-o anul trecut la Londra. Fostul polițist susține că presa ar trebui să fie preocupată de alte subiecte de interes public și să nu tirajeze falsuri care nu au nicio relevanță” despre el. Politicianul a refuzat să specifice dacă, totuși, afacerea a fost deja lichidată.

Eu cred că este timpul ca presa să nu mai umfle subiecte și să tirajeze falsuri despre mine, care nu au nicio relevanță. A venit timpul să arătați și să informați corect cetățenii, despre incompetența guvernării, despre dezastrul din țară, scumpiri pe bandă rulantă la carburanți, scumpiri la gaze, scumpiri până și la pâine, pe care din păcate mulți din cauza sărăciei nu-și vor putea permite s-o cumpere, dar vor fi nevoiți să îndure foamea. Astea sunt lucruri pe care cetățenii vor să le cunoască, iar presa – să arate din cauza cui este tot acest dezastru și sărăcie în țară”, a menționat Cavcaliuc.

La insistența NM de a preciza dacă informațiile privind compania sa sunt sau nu adevărate, fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției a refuzat să facă alte declarații.

Amintim că, potrivit unor documente care pot fi verificate online, Cavcaliuc a solicitat radierea firmei sale, denumite „SUCCESS FOR YOU LIMITED”, din registrul companiilor din Marea Britanie la data de 18 noiembrie 2021, fără a indica din ce cauză își închide afacerea. Două săptămâni mai târziu, cererea a fost acceptată, iar potrivit deciziei autorităților britanice, decizia urma să intre în vigoare într-un termen de două luni.

Gheorghe Cavcaliuc a plecat din Republica Moldova la scurt timp după alegerile parlamentare din iulie 2021. Ulterior, el a confirmat că se află la Londra. În luna septembrie, a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care a anunțat că face angajări. Fostul şef adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei a scris că are nevoie de 31 de angajaţi şi i-a îndeamnat pe moldoveni să aplice pentru un job.

Cavcaliuc figurează în calitate de învinuit în dosarele de investigare a cauzelor penale fabricate în privința cetățenilor Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi. Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv. Cavcaliuc nu a dat curs solicitării Procuraturii de a se prezenta la audieri. De asemenea, pe 20 iulie 2021, Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare în dosarul „verde de briliant”.

Fostul polițist se declarată nevinovat și acuză guvernarea de justiție politică.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: