Cavcaliuc s-a răzgândit? PACE și-a schimbat candidatul la funcția de primar al Chișinăului
Full Article 3 minutes read

Cavcaliuc s-a răzgândit? PACE și-a schimbat candidatul la funcția de primar al Chișinăului

Un nou candidat intră în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Este vorba de Constantin Butucel, propus la această funcție de Partidul Acasă Construim Europa (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele formațiunii politice, Denis Roșca, pe 4 septembrie, într-o conferință susținută în fața Primăriei Chișinău.

„La conducere trebuie să vină persoane cu experiență, nu cele care au dorință de a se auto-reafirma. Constantin Butucel este revenit recent în Republica Moldova. El a reușit să dezvolte în Olanda proiecte ambițioase în domeniul construcțiilor. (…) În sfârșit în Republica Moldova se va instaura o practică sănătoasă, ca sa fie persoanele necesare la locul lor”, a declarat Denis Roșca.

Constantin Butucel susține că a revenit recent în Republica Moldova, după 12 ani petrecuți în Regatul Țărilor de Jos, pentru că „îi pasă”. Candidatul PACE la funcția de primar al capitalei spune că își propune să dezvolte capitala din această funcție, așa cum își dorește fiecare cetățean.

„Pentru a construi un oraș curat, bine organizat, este nevoie de un om cu verticalitate și experiență. În 12 ani pe care o-am petrecut în Olanda am câștigat zeci de proiecte în construcție și dezvoltare urbană. Revin acasă pentru că îmi pasă. Vin să implementez acasă ceea ce am văzut în Europa. Echipa noastră are proiecte mărețe, cu concepte unice pentru Chișinău. Vreau și pot să dezvolt acest oraș pentru că merită, pentru că noi merităm”, a declarat Constantin Butucel.

De precizat că, anterior, mai exact pe 17 martie, curent, PACE a anunțat că o propune la funcția de primar al municipiului Chișinău pe vicepreședinta formațiunii politice, Tatiana Bordeianu.

UPDATE: Contactați de NM, reprezentanții PACE au declarat că Tatiana Bordeianu a decis singură să se retragă din cursa electorală. „Doamna Tatiana Bordeianu a decis să se retragă. Noi o respectăm mult și îi mulțumim respectuos pentru munca, curajul și responsabilitate cu care a luptat politic cu regimul PAS-Sandu. Este o doamnă care merită tot respectul societății și al colegilor”, au declarat reprezentanții PACE pentru NM.

Precizăm că alegerile locale generale urmează să se desfășoare în această toamnă, pe data de 5 noiembrie.

Politicienii care au anunțat deja că vor candida:

  • Partidul Puterea Oamenilor l-a desemnat pe Ruslan Codreanu drept candidat la funcția primar al municipiului Chișinău. Decizia a fost luată pe 22 octombrie 2022.
  • Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate este actualul deputat Lilian Carp.
  • Din partea Mișcării social-politice Liga Orașelor și Comunelor va candida activistul civic Mihail Bagas.
  • Iar Partidul „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB) va fi reprezentat de Ion Bulgac, fondator al organizației Tinerilor CUB.
  • Platforma Demnitate și Adevăr (DA) l-a desemnat pe Victor Chironda la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.
  • În timp ce Partidul Liber (PL) va fi prezentat de Ion Purice.
  • Partidul Socialiștilor din Republica Moldova l-a desemnat pe deputatul BCS Adrian Albu.
  • Mișcarea „Respect Moldova” a propus candidatura lui Ion Ștefăniță.
  • Partidul Comuniștilor din Moldova a propus-o pe deputata Diana Caraman.
  • Partidul „Renaștere” l-a înaintat pe deputatul Vasile Bolea.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: