Cazul minorei bătute: Două deputate au adresat o scrisoare ministrului de Interne, al Educației și al Sănătății
Full Article 2 minutes read

Cazul minorei bătute: Două deputate au adresat o scrisoare ministrului de Interne, al Educației și al Sănătății

Deputatele Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Stela Macari și Maria Ciobanu propun instituirea unui mecanism care să evalueze pregătirea profesională a cadrelor didactice, a asistenților sociali și a polițiștilor de sector la noile realități sociale. Într-o scrisoare adresată mai multor ministere, parlamentarele mai cer inițierea unei campanii de informare în rândul adolescenților, pentru a preveni cazurile de violență. Reacția vine după cele întâmplate, recent, cu o elevă, care a fost agresată și umilită de către alte minore.

Deputata Stela Macari a publicat scrisoarea pe pagina sa de Facebook. Aceasta este adresată Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Parlamentarele le cer șefilor acestor ministere să analizeze posibilitatea desfășurării unei campanii de informare la nivel național orientat spre combaterea violenței și prevenirea violenței între copii.

„Agresivitatea se poate manifesta prin numeroase comportamente, începând de la gesturi amenințătoare și mergând până la crimă. Zilele trecute, cu toții am fost terifiați de incidentul violent produs în raport cu adolescenta agresată fizic și moral de către alte minore. Din nefericire, acest fenomen capătă amploare (…) Am decis să acționăm pentru a stopa acest fenomen periculos, prin sesizarea și implicarea instituțiilor responsabile”, a scris deputata Platformei DA.

Stela Macari a mai scris că, în primul rând, trebuie sensibilizați părinții: „Aceștia trebuie să cunoască despre răspunderea contravențională/penală a minorului cât și a părintelui minorului agresiv”.

De asemenea, Maria Ciobanu și Stela Macari propun instituirea unui mecanism care să evalueze pregătirea profesională a cadrelor didactice, a asistenților sociali și a polițiștilor de sector la noile realități sociale.

Agresivitatea se poate manifesta prin numeroase comportamente, începând de la gesturi amenințătoare și mergând până la…

Publicată de Stela Macari pe Marţi, 9 februarie 2021

Pe 5 februarie, o adolescentă de 15 ani a fost agresată pe bd. Mircea cel Bătrân din capitală, în spatele unui magazin. Minora, împreună cu mama ei, au depus o plângere la IP Ciocana. Fetele care au agresat-o au vârstele cuprinse între 13 și 15 ani. Oamenii legii au inițiat un un proces penal.

Cazul a devenit viral după ce imaginile cu cele întâmplate au fost publicate pe internet.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: