Ce acuzații i se aduc deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan? Procuratura Generală a oferit detalii
Full Article 2 minutes read

Ce acuzații i se aduc deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan? Procuratura Generală a oferit detalii

Procuratura Generală a oferit detalii despre acuzațiile care i se aduc deputaților fracțiunii Partidul „ȘOR” Denis Ulanov și Petru Jardan. 

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 19 martie, în privința unuia dintre ei, procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Celălalt deputat, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

„Odată ce va primi acordul de ridicare a imunității parlamentare, Procurorul General va avea încuviințarea Parlamentului în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a celor doi deputați”, se mai arată în declarație.

Amintim că procurorul general a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a propus Comisiei juridice să examineze, sâmbătă, cererea procurorului general, iar duminică a propus convocarea Biroului permanent al parlamentului.

Precizăm că Petru Jardan și Denis Ulanov sunt juriști de profesie.

Petru Jardan a fost angajat în 1999 la Aeroportul Internaţional Chişinău, în calitate de jurist. În 2012 a preluat funcția de director interimar, iar în 2013 cea de director general  – SRL “Avia Invest”, companie care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Denis Ulanov și-a început cariera de consilier juridic în 1998 în cadrul SRL-ului “Triada”. În perioada 2001 – 2007 a fost consilier juridic principal la SRL „Moldauditing”. În perioada 2007 – 2013 a lucrat la Compania juridică ”Legalarte” SRL,  Managing Partner. Din 2011 pînă în 2019 a fost avocat în cadrul propriului său cabinet juridic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: