Ce se va întâmpla în acest an cu sărbătoarea Ziua Vinului? Ceban a discutat subiectul cu producătorii (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Ce se va întâmpla în acest an cu sărbătoarea Ziua Vinului? Ceban a discutat subiectul cu producătorii (FOTO)

Primăria capitalei este gata să pună la dispoziția producătorilor de vinuri orice locație din oraș, pentru desfășurarea Zilei Naționale a Vinului, marcată, anual, în luna octombrie. Primarul mun. Chișinău Ion Ceban a discutat subiectul cu producătorii, în cadrul unei ședințe din 18 august. 

Edilul a precizat că decizia cu privire la organizarea sărbătorii va fi luată în funcție de numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 din acea perioadă.

„Suntem gata pentru a oferi tot suportul, doar dacă nu vor fi restricții epidemiologice la acea perioadă. Consider că sărbătoarea Vinului, care este la a 20-a ediție în acest an, este una reprezentativă și importantă pentru susținerea producătorilor, îndeosebi după perioada complicată de pandemie, promovarea produselor vitivinicole, dar și pentru atragerea turiștilor în capitală. Și în continuare primăria ar putea fi partener în organizarea și a altor evenimente unde ar putea fi implicate vinăriile și vinificatorii”, a menționat Ceban.

Ziua Națională a Vinului este marcată în Republica Moldova în prima sâmbătă și duminică a lunii octombrie (2 și 3 octombrie în acest an). Anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, sărbătoarea s-a desfășurat mai mult virtual.

Spre deosebire de anii trecuți, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din Chișinău sau pe străzile adiacente nu au fost instalate standuri ale producătorilor vinicoli. În anii trecuți, Ziua Vinului aduna mii de participanți: atât cetățeni ai țării, cât și turiști străini.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: