Ceban cere detalii despre medicii care au semnat certificate de vaccinare false: „Au fost trimise echipe cu camere ascunse”
Full Article 3 minutes read

Ceban cere detalii despre medicii care au semnat certificate de vaccinare false: „Au fost trimise echipe cu camere ascunse”

Primarul capitalei Ion Ceban cere autorităților să facă publice detaliile despre lucrătorii medicali care ar fi fost implicați în scheme de eliberare a certificatelor de vaccinare anti-Covid false. În cadrul ședinței din 6 septembrie a Primăriei, edilul a invocat anumite presiuni asupra cadrelor medicale și a dezvăluit că ar fi fost făcute verificări cu camere ascunse.

„Medicii sunt puși toți într-o oală pentru greșelile unora sau altora. Se vorbește despre mii de cazuri, dar nu se oferă detalii despre niciun caz concret. Solicităm ca aceste cazuri să fie făcute publice. Sunt speriați medicii și chiar s-au făcut anumite teste, pentru a se vedea care medic va recurge la un astfel de act. Au fost trimise echipe cu camere ascunse, pentru a se propune medicilor să pună vaccinuri doar pe foaie. Și doar atunci când medicii au spus că vor chema poliția, acești oameni s-au prezentat. Astfel de situații am avut în mai multe instituții spitalicești. Nu apăr pe nimeni, nu exclud că astfel de lucruri s-au întâmplat, am auzit și noi. Dar nu este cazul să  vorbim despre toți medicii că sunt corupți și să fie murdăriți pe toate rețelele”, a declarat Ceban.

Edilul s-a adresat și către persoanele care recurg la acțiuni ilegale, pentru a obține un certificat de imunizare, fără să li se administreze cu adevărat vaccinul: „Dacă ați achitat o dată pentru a vă face pașaport de vaccinare, fără să vă imunizați, sunteți introduși în baza de date. Iar dacă veți dori cu adevărat, într-o zi, să vă vaccinați nu veți putea face acest lucru”.

Primarul capitalei a menționat și un presupus caz de corupție, care ar fi avut loc într-o policlinică din sectorul Râșcani al capitalei: „Acolo există un conflict la nivel de conducere și nu vreau să cred că este un fel de nou „tratament” al guvernării actuale, de a face „ordine” în unele circumstanțe. Am solicitat administrației să ne explice ce a fost. Au participat la discuție circa 30 de membri”.

Edilul a adăugat că autoritățile municipale vor colabora cu organele de anchetă, dacă se va demonstra existența unor astfel de cazuri de corupție.

***

Amintim că, în seara de 1 septembrie, poliția a anunțat despre inițierea a cinci dosare penale cu privire la certificatele care conțin rezultate la COVID-19 cu semne vădite de falsificare. În aceste cauze sunt vizate atât persoane juridice, cât și persoane fizice. De asemenea, oamenii legii anchetează o posibilă rețea, prin intermediul căreia erau eliberate certificate false privind vaccinarea pentru COVID-19.

Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a precizat, ulterior, că în acest caz ar fi implicate mii de persoane, inclusiv lucrători medicali, Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă până la 7 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: