(VIDEO) Ceban, despre noul Guvern: „Suntem gata să colaborăm cu o echipă nouă”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Ceban, despre noul Guvern: „Suntem gata să colaborăm cu o echipă nouă”

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a reacționat în urma demisiei Guvernului Gavrilița din 10 februarie. Potrivit edilului, „demult trebuia să fie această demisie”. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de astăzi.

„Aceste zile am fost întrebat, inclusiv prin intermediul mass-mediei, ce cred despre remanierile din Guvern. Am spus și anterior că fostul Guvern a fost un eșec pentru țară, iar în rezultat avem decizii nocive pentru cetățeni și sper că unii la un moment dat vor răspunde în fața legii. Cred că demult trebuiau să se întâmple aceste demisii. Vedem care va fi noua componență noului în frunte cu candidatul propus la premier de către doamna Președință. Cert este una, noi suntem gata să colaborăm cu o echipă nouă. Nu avem de împărțit de cât multitudinea de probleme cu care se confruntă orașul și nemijlocit țara. Deoarece anterior primăria Chișinău era blocată în anumite procese, dar și unele proiecte pentru oraș erau intenționat blocate. Sper că vor veni specialiști în aceste funcții”, a declarat Ion Ceban.

***

Menționăm că Natalia Gavrilița și-a anunțat pe 10 februarie demisia din funcția de prim-ministru. „Am avut onoarea să fiu prim-ministru a acești țări. Voi rămâne în slujba poporului alătura de echipă. Eu cred în Moldova, eu cred că o să trecem cu bine peste încercările acestor vremuri. Plec de la conducerea Guvernului cu inima împăcată”, a adăugat Gavrilița.

Urmare a anunțului Nataliei Gavrilița cu privire la demisie, Maia Sandu a declarat că va avea, pe 10 februarie, consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, va desemna un candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că nu va participa la consultările anunțate de Maia Sandu. „Noi nu mergem la proceduri de mimare”, a declarat secretarul executiv al Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea.

La rândul ei, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a dat curs invitației. Ulterior, Tauber a declarat că „invitația nu a fost serioasă”, întrucât a avut loc cu 15 minute înainte de întrevedere. În același timp, Partidul „ȘOR” a anunțat că îl propune pe Ilan Șor la funcția de premier.

Ulterior, Dorin Recean a fost desemnat candidat la funcția de premier după demisia anunțată în aceeași zi de Natalia Gavrilița. Recean a fost numit consilier al președintelui Maia Sandu pe domeniul apărării și securității naționale în februarie 2022. El a fost ministru al afacerilor interne în Guvernul Filat și Guvernul Leancă.

Dorin Recean este candidatul desemnat de către președinta țării Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Recean este cunoscut publicului larg pentru perioada în care a deținut funcția de ministru de Interne în Guvernul Filat și Leancă. În prezent, Recean este consilierului șefei statului în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Cine este Dorin Recean, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru? CV, avere și controverse.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: