Ceban, Dodon sau Sandu? Politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere
Full Article 2 minutes read

Ceban, Dodon sau Sandu? Politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

Maia Sandu, Igor Dodon, Ilan Șor, Vladimir Voronin și Ion Ceban sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor. Cel puțin asta arată datele unui sondaj publicat pe 8 februarie de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”. Totuși, nivelul de încredere în aceste personalități diferă în funcție de felul cum este adresată întrebarea: într-un clasament este lider președinta țării, iar în altul – primarul municipiului Chișinău.

La întrebarea deschisă „numiți personalitatea politică în care aveți cea mai mare încredere”, 16,6% dintre respondenți au numit-o pe președinta țării, Maia Sandu. Ea este urmată de către președintele de onoare al PSRM Igor Dodon – 10,3%. La distanță mare de primii doi s-a clasat deputatul cercetat penal Ilan Șor – 2,1%. În liderul PCRM, deputatul Vladimir Voronin și în primarul de Chișinău Ion Ceban au încredere – 1,7% dintre participanții la sondaj.

De menționat că și-au amintit de președintele Parlamentului Igor Grosu la capitolul încredere doar 0,6% dintre respondenți, iar de premierul Natalia Gavrilița – 0,3%.

Ceban, Dodon sau Sandu? Politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

viitorul.org

Datele arată un rezultat diferit atunci când cetățenii au fost rugați să dea apreciere într-un spectru mai larg al capitolului „încredere”.

Astfel, de această dată, lider al clasamentului s-a dovedit a fi primarul capitalei Ion Ceban. Au încredere în edil 44% dintre respondenți. La fel, edilul are cel mai mic rating negativ – 39,6%.

Ex-președintele țării Igor Dodon se bucură de încrederea a 38,4% dintre respondenți, însă rating-ul său negativ constituie 58,4%.

În Maia Sandu în acest caz au încredere 37,6% dintre respondenți. Nu au încredere în șefa statului 59,7%.

Datele sondajului precedent publicat de IDIS „Viitorul” la găsiți AICICeban, Dodon sau Sandu? Politicienii în care moldovenii au cea mai mare încredere

viitorul.org

Sondajul a fost realizat de compania CBS Research la comanda IDIS Viitorul și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale din România. Studiul a fost realizat în perioada 25 ianuarie – 5 februarie, pe un eșantion de 1134 persoane, cu o marjă de eroare de 3%.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: