Ceban răspunde acuzațiilor Tiraspolului: Moldovagaz este în drept să împartă în mod independent cantitățile de gaz achiziționat
Full Article 2 minutes read

Ceban răspunde acuzațiilor Tiraspolului: Moldovagaz este în drept să împartă în mod independent cantitățile de gaz achiziționat

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz Vadim Ceban a comentat acuzațiile Tiraspolului cu privire la pretinsa încălcare a contractului încheiat între partea moldovenească și concernul rus Gazprom. Directorul Moldovagaz a subliniat că întreprinderea nu are niciun fel de relații economice cu conducerea regiunii transnistrene.

„Moldovagaz nu are niciun fel de relații oficiale economice cu conducerea regiunii transnistrene. În limita legislației naționale a Republicii Moldova, întreprinderea colaborează cu compania Tiraspoltransgaz și este în drept să gestioneze în mod independent distribuirea volumelor de gaz natural achiziționat, în funcție de îndeplinirea condițiilor contractuale de către contraparte”, a precizat Vadim Ceban pe rețelele de socializare.

Reacția vine după ce Tiraspolul a acuzat Chișinăul de „acțiuni fără precedent și care sabotează încrederea”, din cauza că Moldovagaz a redus cu 40% volumul de gaz furnizat malului stând al Nistrului. Krasnoselski a convocat în ședință „Consiliul de Securitate”.

„Membrii Consiliului au remarcat că, prin acțiunile sale, Moldova a încălcat în mod grosolan acordul în vigoare dintre Moldovagaz și Gazprom, care prevede că, din totalul de 171 mln de metri cub de gaz care ajung în Moldova, 118 mln trebuie să fie direcționați în Transnistria. Astfel de măsuri de restricție din partea Moldovei sunt calificate drept fără precedent și care afectează încrederea, subliniind că, în acest mod, este pusă în pericol întreaga industrie a Transnistriei și prosperitatea economică a republicii”, se mai arată în declarație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: