Ceban răspunde acuzațiilor Tiraspolului: Moldovagaz este în drept să împartă în mod independent cantitățile de gaz achiziționat
Full Article 2 minutes read

Ceban răspunde acuzațiilor Tiraspolului: Moldovagaz este în drept să împartă în mod independent cantitățile de gaz achiziționat

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz Vadim Ceban a comentat acuzațiile Tiraspolului cu privire la pretinsa încălcare a contractului încheiat între partea moldovenească și concernul rus Gazprom. Directorul Moldovagaz a subliniat că întreprinderea nu are niciun fel de relații economice cu conducerea regiunii transnistrene.

„Moldovagaz nu are niciun fel de relații oficiale economice cu conducerea regiunii transnistrene. În limita legislației naționale a Republicii Moldova, întreprinderea colaborează cu compania Tiraspoltransgaz și este în drept să gestioneze în mod independent distribuirea volumelor de gaz natural achiziționat, în funcție de îndeplinirea condițiilor contractuale de către contraparte”, a precizat Vadim Ceban pe rețelele de socializare.

Reacția vine după ce Tiraspolul a acuzat Chișinăul de „acțiuni fără precedent și care sabotează încrederea”, din cauza că Moldovagaz a redus cu 40% volumul de gaz furnizat malului stând al Nistrului. Krasnoselski a convocat în ședință „Consiliul de Securitate”.

„Membrii Consiliului au remarcat că, prin acțiunile sale, Moldova a încălcat în mod grosolan acordul în vigoare dintre Moldovagaz și Gazprom, care prevede că, din totalul de 171 mln de metri cub de gaz care ajung în Moldova, 118 mln trebuie să fie direcționați în Transnistria. Astfel de măsuri de restricție din partea Moldovei sunt calificate drept fără precedent și care afectează încrederea, subliniind că, în acest mod, este pusă în pericol întreaga industrie a Transnistriei și prosperitatea economică a republicii”, se mai arată în declarație.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: