Ceban admite că elevii vor reveni la studii online din cauza crizei energetice. Precizarea Ministerului Educației
Full Article 2 minutes read

Ceban admite că elevii vor reveni la studii online din cauza crizei energetice. Precizarea Ministerului Educației

Elevii din Republica Moldova ar putea reveni la studii online, în contextul deficitului de energie electrică. Cel puțin asta afirmă edilul capitalei, Ion Ceban. Contactatați de NM, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au precizat că „deocamdată nu a fost aprobată o decizie în acest sens”. 

În cadrul ședinței săptămânale a Primăriei din 24 octombrie, Ion Ceban a declarat că elevii din toată țara ar putea trece la regim online de studii.

Nu cunoaștem cum facem cu școlile și grădinițele. Tot la nivel de discuție publică am auzit că poate fi vacanța mai devreme, vacanța prelungită mai mult. Se tot vehiculează despre trecerea în regim online a studiilor. Nimeni, spre mare regret, până la această etapă nu a clarificat nici un subiect și asta este grav. Nu este grav în raport cu Chișinău, ci este grav în raport cu absolut cu toate administrațiile publice locale„, a spus Ion Ceban.

NM a solicitat o reacție din partea Ministerului Educației și Cercetării. Reprezentanții instituției au precizat că, la momentul actual, nu a fost aprobată o decizie în acest sens.

Nu avem o decizie în acest sens deocamdată. O să fie claritate pe parcursul acestor zile. La moment îi îndemnăm pe toți să economisească„, a declarat Viorica Pistrui, purtătoarea de cuvânt a ministerului.

Amintim că, începând cu 24 octombrie, Republica Moldova va avea un deficit de energie electrică, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Oficialul a declarat că contractele comerciale semnate de SA Energocom nu vor acoperi tot consumul între orele 07:00 și 23:00.  În acest sens, ministrul reiterează apelul de a economisi energia electrică. În același timp, el a spus că deocamdată nu sunt planificate deconectări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: