CEC a validat rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie
Full Article 2 minutes read

CEC a validat rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a validat rezultatele turului doi de alegeri prezidențiale, prin care candidata Maia Sandu a fost aleasă șef al statului. Decizia va fi transmisă Curții Constituționale pentru validarea alegerilor și validarea mandatului de președinte al Republicii Moldova pentru Maia Sandu.

În ședința de astăzi a CEC au fost validate rezultatele turului doi al alegerilor prezidențiale. Proiectul a fost aprobat cu votul unanim al membrilor comisiei prezenți la ședință.

CEC a declarat-o învingătoare pe Maia Sandu, care a acumulat 57,75% sau 943.006 voturi. Igor Dodon a obținut 42,25% sau 690.615 voturi.

În total, au fost exprimate peste 1,6 milioane de voturi, iar peste 1,9 milioane de buletine tipărite nu au fost fost utilizate și, respectiv, au fost anulate.

Administrația electorală centrală a precizat că în registrul alegătorilor figurează 2.789.010 cetățeni. Pe listele suplimentare au votat 346.464 de persoane.

În municipiul Chișinău, Maia Sandu a înregistrat un scor de 59,70%, iar Igor Dodon de 40,30%.

Moldovenii din străinătate au votat în proporție covârșitoare pentru Maia Sandu – aceasta a acumulat 92,86% din voturi.

Turul doi al alegerilor prezidențiale în Moldova a avut loc pe 15 noiembrie. Prezența la vot, potrivit CEC, a fost de puțin peste 1,65 milioane de alegători, ceea ce constituie 52,78% din numărul cetățenilor cu drept de vot.

Hotărârea de astăzi a Comisiei Electorale Centrale urmează să fie expediată la Curtea Constituțională pentru examinare. Înalta Curte va valida sau invalida alegerile prezidențiale.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: