„Atenționăm că obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată penal”. CEC condamnă acțiunile violente ce au loc la Varnița
Full Article 2 minutes read

„Atenționăm că obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată penal”. CEC condamnă acțiunile violente ce au loc la Varnița

Comisia Electorală Centrală (CEC) condamnă acțiunile violente ce au loc în localitatea Varnița, raionul Anenii Noi, în care sunt implicate persoane din rândul localnicilor și a forței veteranilor, care încearcă să pericliteze desfășurarea procesului electoral.

„Regretăm faptul că a fost blocat accesul către secția de votare, iar pentru aplanarea conflictului a fost necesară intervenția colaboratorilor organelor de drept în vederea asigurării exercitării dreptului la vot pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului”, se arată într-un comunicat de presă emis de CEC.

CEC a atenționat că orice acțiune de îngrădire a libertăților și a drepturilor altor persoane este contrară legislației Republicii Moldova, iar obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată contravențional și penal.

Potrivit CEC, comisia întreprinde măsuri, în limita competenței sale, de a asigura tuturor cetățenilor Republicii Moldova dreptul la vot, inclusiv celor ce au domiciliul înregistrat în localitățile aflate în afara controlului suveran al autorităților Republicii Moldova.

Menționăm că combatanții au blocat un drum care duce la secțiile de votare, locuitorilor din Transnistria. Ei spun că urmăresc toate mașinile și mulți trec pe lângă ei de mai multe ori. Un echipaj de poliție a ajuns la fața locului, oamenii legii, fiind îmbrăcați în veste antiglonț. I-au împins pe protestatari din drum și au lăsat mașinile să treacă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: