CEC inițiază procedura de validare a două mandate de deputat în Parlament. Cine sunt și pe cine vor înlocui
Full Article 2 minutes read

CEC inițiază procedura de validare a două mandate de deputat în Parlament. Cine sunt și pe cine vor înlocui

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de vacanța a două mandate de deputat în Parlamentului Republicii Moldova, atribuite deputatelor Alla Dolință și Elena Bodnarenco din partea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS).

Într-un comunicat emis, Comisia anunță că va propune Curții Constituționale a Moldovei să valideze mandatele de deputat în Parlamentul Republicii Moldova candidaților supleanți Albu Adrian și Vartanean Gaik de pe lista BECS.

Cine sunt noii deputați care vor ajunge în Parlament

Potrivit Rise, Gaik Vartanean s-a născut în Armenia, a studiat politologia la Universitatea de Stat din Moldova, după care a emigrat în SUA, unde a locuit aproape șase ani. În 2006 a revenit în Republica Moldova, lucrând o perioadă în sectorul privat. În 2013 este propulsat în Parlament, în funcția de asistent de deputat, iar în 2015 este ales membru al Consiliului Municipal Chișinău din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Viitorul deputat Adrian Albu s-a născut în anul 1983. De profesie, Albu este jurist. La moment, acesta este consilier al Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

***

Amintim că fotoliul de deputat al Allei Dolință a rămas liber după ce deputata și-a depus mandatul și a anunțat că părăsește rândurile Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Potrivit cererii sale de demisie, motivul este dezacordul cu politica formațiunii față de războiul din Ucraina. Potrivit PSRM, Dolință, la fel ca și alți membri ai PSRM, ar fi fost supusă presiunilor în ultima perioadă. Mai mult, socialiștii au negat că motivele invocate de Dolință în cererea sa de demisie ar fi fost scrise din propria inițiativă.

Între timp, mandatul de deputat al Elenei Bodnarenco a devenit vacant după ce parlamentara a decedat. Elena Bodnarenco a pierdut lupta pentru viață în urma unei boli incurabile de care suferea, la vârsta de 57 de ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: